Na Topfeste nefalšovaný ruský rock, ktorý prinesie moskovská kapela Slot

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 10:21 • 2 min
Na Topfeste nefalšovaný ruský rock, ktorý prinesie moskovská kapela Slot

BRATISLAVA - Melancholické tóny ruského folklóru v rockových úpravách! Taká je hudba jednej z najpopulárnejších ruských kapiel, skupiny Slot.

slovakia

left justify in out

Rockeri z Moskvy už dobyli Rusko aj západný hudobný svet. Kapela je na scéne 14 rokov a stále patrí k ruským unikátom. Pätica mladých hudobníkov na čele so speváčkou Nuki reaguje tvorbou na súčasnú situáciu v Rusku, ktorá nie je veľmi priaznivá nielen pre tento typ hudby. Spievajú však aj o duchoch, upíroch, ale i o obyčajných veciach ako láska či šťastie. Vypočujte si pravý ruský rock v ruštine aj v angličtine! Kapela Slot vystúpi na TOPFEST-e, nenechajte si ju ujsť 1.-2. júla na Letisku Piešťany!  

 

 

Festival TOPFEST hlási ďalšiu kapelu! Do Piešťan mieria aj nefalšovaní ruskí rockeri, ktorých sláva už dávno prekročila hranice bývalého Sovietskeho zväzu! Skupina Slot fanúšikov plánuje rozdivočiť aj rozcitlivieť. 

 

„Naša hudba je  kombináciou melancholických ruských melódií z klasických a folkových piesní s rockovou energiou. Hráme skôr alternatívny rock s použitím elektronických zvukov a klávesov. Začujete tam aj hip-hopové vplyvy. Sme taký uletený mix, ale takto to cítime. Ak sa vám páči Linkin Park, verím, že vás zaujme aj naša hudba,“ vraví speváčka Slot-u Nuki.

 

Kapela vznikla v roku 2002 a takmer ihneď zaujala na alternatívnej ruskej hudobnej scéne. Pred piatimi rokmi po prvý raz koncertovala aj mimo krajín bývalého Sovietskeho zväzu.

 

„Spievame po rusky aj po anglicky. Do našej hudby premietame naozaj rôzne témy. Reagujeme na situáciu v našej krajine, ale hráme aj o celkom bežných veciach, ktoré zaujímajú teenagerov. Napríklad o tom, ako dosiahnuť svoje sny, o upíroch, duchoch, ale aj o láske,“ dodáva Nuki. 

 

Slot hrá v súčasnosti v zložení Cache, ID, Nikita, Vasily a Nuki. Návštevníci TOPFEST-u teda môžu porovnať ruský rock s britským, amerických, fínskym, slovenským, či českým.

 

„Sme radi, že sa nám podarilo dostať na najväčší rockový festival na Slovensku aj týchto rockerov z Moskvy. Slováci nemajú na Sovietov dobré spomienky a takto uvidia, že Rusko, to nie sú len komunisti, či oligarchovia. Krajina má veľa zaujímavých umelcov, ktorých tvorba rozhodne stojí za pozornosť. Chceli sme aj takto trochu prispieť k rúcaniu bariér,“ vysvetlil organizátor TOPFEST-u Dušan Drobný.

 

TOPFEST bude 1.-2. júla na letisku Piešťany. Okrem ruských rockerov zo skupiny Slot vystúpia aj britskí The Darkness, glam metalová kapela z Fínska Reckless Love, česká legenda Kabát, americká kapela Puddle of Mudd, britskí punkeri UK Subs, česká kapela Wanastowi Vjeci, Chinaski, slovenské Horkýže Slíže, Desmod, Inekafe, Zóna A, Slobodná Európa, Walda Gang, The Paranoid, Wasabi Cirkus, Hash, Mad Dog X, Kvety v podpaží a ďalší umelci. Lístky na TOPFEST sa dajú kúpiť v sieti predpredaj.sk a ticketportal.sk. Dvojdňové permanentky sú v predaji zatiaľ za zvýhodnenú cenu. Tá sa bude so skracujúcim sa časom do začiatku festivalu zvyšovať. K dispozícii je aj obmedzený počet VIP vstupeniek. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona