Na Topfest prídu Arch Enemy a Within Temptation

NETKY.SK • 19 Február 2015, 10:39 • 2 min
Na Topfest prídu Arch Enemy a Within Temptation

BRATISLAVA - Na Topfeste, ktorý sa bude konať 26. a 27. júna na letisku v Piešťanoch, vystúpia aj švédska kapela Arch Enemy a holandská formácia Within Temptation.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia a fanúšičky metalu si budú môcť obe zoskupenia užiť hneď v prvý deň festivalu. "Sme radi, že sa nám podarilo pritiahnuť obe skupiny, ktoré patria k tomu najlepšiemu v rámci žánru v Európe. Na našom festivale vystúpia v piatkovom programe," uviedol Dušan Drobný z organizačného tímu podujatia.


Účasť na Topfeste už potvrdili aj Twisted Sister, The Exploited, Stratovarius, Kryštof, Support Lesbiens, Tublatanka, IMT Smile s Lúčnicou, Hex, Iné Kafe, Korben Dallas, Zoči voči alebo Smola a hrušky.


Arch Enemy sa na hudobnej scéne pohybujú od roku 1996. Pôvodným spevákom a jedným zo zakladajúcich členov formácie bol Johan Liiva, ktorého v roku 2000 nahradila nemecká speváčka Angela Gossow. Tá však vlani kapelu opustila a na jej miesto prišla Kanaďanka Alissa White-Gluz. Okrem speváčky vo formácii pôsobia aj gitaristi Michael Amott a Jeff Loomis, bubeník Daniel Erlandsson a basgitarista Sharlee D'Angelo. Na konte majú deväť štúdioviek - Black Earth (1996), Stigmata (1998), Burning Bridges (1999), Wages of Sin (2001), Anthems of Rebellion (2003), Doomsday Machine (2005), Rise of the Tyrant (2007), Khaos Legions (2011) a War Eternal (2014). Vydali tiež tri EP nahrávky, dve kompilácie a dva koncertné záznamy.


Within Temptation vznikli v roku 1996. Debutovali o rok neskôr s nahrávkou Enter, z ktorej pochádza len jeden singel s názvom Restless. Nasledovali štúdiovky Mother Earth (2000), The Silent Force (2004), The Heart Of Everything (2007), The Unforgiving (2011) a Hydra (2014). Okrem toho ponúkli aj niekoľko EP nahrávok, živákov či kompiláciu The Q-Music Sessions (2013). Medzi úspešné single sedemčlennej zostavy patria napríklad Ice Queen, Angels či What Have You Done.
Informácie pochádzajú od PR manažéra festivalu Jána Kakaščíka a z archívu agentúry SITA.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies