Na tohtoročný Agrokomplex sa po rokoch vrátili potravinári

NETKY.SK • 23 August 2012, 14:05 • 2 min
Na tohtoročný Agrokomplex sa po rokoch vrátili potravinári

Na tohtoročný Agrokomplex sa po rokoch vrátili potravinári - Zaujímavosti Takmer 500 priamych vystavovateľov sa prezentuje na tohtoročnej medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstave Agrokomplex, ktorá sa dnes začala na nitrianskom výstavisku.

slovakia

left justify in out

imgTakmer 500 priamych vystavovateľov sa prezentuje na tohtoročnej medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstave Agrokomplex, ktorá sa dnes začala na nitrianskom výstavisku. V porovnaní s predchádzajúcim rokom sa počet vystavovateľov zvýšil o 10 percent. „Pozitívne je, že sa na výstavisko vrátili potravinárske firmy, ktoré v minulých ročníkoch absentovali. Svoje produkty predstavuje 18 potravinárskych firiem, ktoré sú držiteľmi Značky kvality SR,“ uviedol riaditeľ výstaviska František Ďurkovič. Minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek počas otvorenia výstavy pripomenul potrebu realizácie systémových opatrení, ktoré sú nevyhnutné k revitalizácii agrorezortu. „Jedným z nich je vrátiť celonárodnú výstavu Agrokomplex do pôvodnej polohy, mala by byť výstavou, ktorá bude prezentovať úspechy poľnohospodárov,“ konštatoval. Potvrdil, že súčasná vláda neuvažuje o privatizácii Agrokomplexu. „Naopak postupne chceme zavádzať nové aktivity, ktoré zvýraznia pestrosť a dôležitosť poľnohospodárskeho a potravinárskeho sektora. Chceme dať ďalšie prostriedky do tohto výstaviska, aby bolo skutočným stánkom poľnohospodárov,“ uviedol Jahnátek. Na otvorenie tohtoročného veľtrhu pozval všetkých bývalých ministrov pôdohospodárstva SR. Z jedenástich jeho pozvanie prijali šiesti. 
Zlepšenie postavenia poľnohospodárov a potravinárov patrí k prioritám slovenskej vlády, konštatoval počas otvorenia veľtrhu premiér Robert Fico. „Všetci si musíme uvedomiť, že produkty dopestované na vlastnej pôde bolia vždy zostanú zdravotne najbezpečnejšie a pritom možno aj najlacnejšie. Urobím všetko preto, aby sa pri prezentácii Slovenska používali najmä slovenské produkty,“ uviedol predseda vlády. Tohtoročný 39. ročník Agrokomplexu potrvá do nedele 26. augusta. Jeho súčasťou sú tematické výstavy Národná výstava hospodárskych zvierat, Regióny Slovenska - výstava vidieckeho cestovného ruchu a rozvoja regiónov, medzinárodná družstevná kontraktačno-predajná výstava spotrebného tovaru COOPEXPO, Živnostenské trhy, Zdravie-krása-relax, Ezoterika od A po Z a výstava Obnoviteľné zdroje energie. Agrokomplex patrí k najnavštevovanejším podujatiam na nitrianskom výstavisku, organizátori očakávajú 80.000 návštevníkov. 

Zdroj: TASR{{youtube src="https://www.youtube.com/watch?v=6n6oEEq4XCg"}}



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona