Na tohtoročnom US Open zinkasujú hráči rekordných 46 miliónov dolárov

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 08:05 • 2 min
Na tohtoročnom US Open zinkasujú hráči rekordných 46 miliónov dolárov

NEW YORK - Tohtoročný grandslamový turnaj US Open v New Yorku bude najštedrejším podujatím v histórii tenisu. Hráči si na prémiách rozdelia rekordných 46,3 milióna amerických dolárov. Rozpočet na odmeny tak stúpne približne o desať percent v porovnaní s vlaňajškom.

slovakia

left justify in out

Víťazi mužskej i ženskej dvojhry zinkasujú po 3,5 milióna dolárov, informovali organizátori. Andy Murray a Serena Williamsová na cez víkend skončenom Wimbledone pritom dostali za triumf "iba" približne 2,65 milióna dolárov. "Sme hrdí na to, že tohtoročný turnaj US Open ponúkne najbohatšie odmeny v histórii tenisu," vyhlásila šéfka Tenisovej asociácie USA (USTA) Katrina Adamsová.

 

Už za účasť v prvom kole dostane každý tenista 43.300 dolárov. US Open sa bude hrať v termíne 29. augusta až 11. septembra už aj s novou zaťahovacou strechou na dvorci Arthura Asheho.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies