Na Times Square vítal rok 2014 milión ľudí

NETKY.SK • 1 Január 2014, 13:02 • 2 min
Na Times Square vítal rok 2014 milión ľudí

NEW YORK - Približne milión zabávajúcich sa ľudí privítal o polnoci miestneho času (06.00 h SEČ) príchod nového roka 2014 na námestí Times Square v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Príchod polnoci tradične oznámila žiariaca guľa, ktorá sa po vlajkovom stožiari 60 sekúnd pomaly spúšťala za zvukov piesne Auld Lang Syne a americkej klasiky New York, New York, ktorú kedysi preslávil Frank Sinatra. 

Spúšťanie gule tentoraz aktivovala sudkyňa najvyššieho súdu a newyorská rodáčka Sonia Sotomayorová. Na oslavách príchodu nového roka účinkovali hviezdy ako speváčka a herečka Miley Cyrus, známa z muzikálového seriálu Hannah Montana, či legendárna rocková skupina Blondie, približuje newyorskú atmosféru agentúra DPA.
 

Napriek teplotám pod bodom mrazu sa Times Square začalo zapĺňať už v dopoludňajších hodinách. Mnohí si tak chceli zabezpečiť najlepšie miesta na sledovanie diania, ktoré v USA i vo svete naživo vysielajú mnohé televízie.

Žiariaca guľa sa spúšťa na streche mrakodrapu One Times Square, ktorý sa predtým nazýval The Times Tower, od 31. decembra 1907. Vtedy oznamovala otvorenie nového sídla vydavateľa denníka New York Times na Manhattane.

Silvester oslavovali aj v mnohých ďalších mestách na východnom pobreží USA. Západné pobrežie si na to počká až do 09.00 h SEČ. Ako




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies