Na thajských cestách zomrelo na prelome rokov rekordných 478 ľudí

NETKY.SK • 5 Január 2017, 09:04 • 2 min
Na thajských cestách zomrelo na prelome rokov rekordných 478 ľudí

BANGKOK - Nehody na cestách v Thajsku si počas sedemdňového monitorovacieho obdobia vrátane Silvestra a prvých dní nového roka vyžiadali celkovo 478 mŕtvych a vyše 4000 zranených. Informovali o tom dnes thajskí predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Uvedený počet obetí, najvyšší za posledných desať rokov, bol zaznamenaný v období od 29. decembra 2016 do 4. januára 2017 a výrazne prekračuje vlaňajšie údaje - 380 mŕtvych a 3505 zranených. Najvyšší počet obetí zaregistrovali v meste Čonburi, 80 kilometrov juhovýchodne od metropoly Bangkok, uviedlo thajské Riadiace centrum pre bezpečnosť na cestách.

 

Podľa predstaviteľov je hlavnou príčinou nehôd jazda nedovolenou rýchlosťou, po nej nasleduje jazda pod vplyvom alkoholu. Centrum dodalo, že účastníkmi väčšiny havárií boli motocyklisti.

V pondelok 2. januára zahynulo 25 ľudí a ďalší dvaja utrpeli zranenia, keď sa v provincii Čonburi na východe Thajska zrazil na diaľnici pick-up s mikrobusom a obe vozidlá začali horieť. Tohtoročný rekordný počet obetí zaznamenali napriek tomu, že úrady prísnejšie monitorujú trestné činy pod vplyvom alkoholu.

 

 

Polícia v stredu oznámila, že v uvedenom sedemdňovom období skonfiškovala vyše 4200 vozidiel ľudí, u ktorých zistila jazdu pod vplyvom alkoholu.

 

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v správe za rok 2015 napísala, že Thajsko je po Líbyi druhé v počte úmrtí na cestách. Spomínaná agentúra OSN odhadla, že v tejto ázijskej krajine zomiera na cestách 36,2 zo 100-tisíc obyvateľov, čo predstavuje ročne 24.237 osôb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies