Na teroristický útok v Londýne zareagoval aj šéf slovenskej diplomacie Lajčák

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 12:57 • 2 min
Na teroristický útok v Londýne zareagoval aj šéf slovenskej diplomacie Lajčák

BRATISLAVA/BRUSEL - Slovenský minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák zareagoval na teroristický útok, ktorý sa odohral v stredu v Londýne v blízkosti budovy britského parlamentu. Pripomenul, že k nemu došlo presne rok po sérii teroristických útokov v Bruseli.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Je smutne symbolické, že v čase, keď si pripomíname prvé výročie teroristického útoku v Bruseli a vo Washingtone, D.C., hovoríme o zintenzívnení boja proti spoločnému nepriateľovi ISIS, ktorého modus operandi je terorizmus, príde správa o násilnom útoku na policajta pred parlamentom v Londýne," reagoval Lajčák ešte v stredu z Washingtonu.

 

Šéf slovenskej diplomacie tam zastupoval svoju krajinu na stretnutí ministrov zahraničných vecí partnerov 68-člennej Globálnej koalície proti Islamskému štátu (ISIS/Dáiš).

 

"Násilie sa stalo bežnou súčasťou našich životov, nielen v Sýrii a Iraku či inde v ďalekom svete, ale priamo tu, na našom vlastnom prahu," uviedol vo svojej reakcii.

 

Muž ozbrojený nožom vyčíňal v stredu v blízkosti britského parlamentu v londýnskej štvrti Westminster. Najprv zrážal autom chodcov na Westminsterskom moste, potom z auta vystúpil a vo vchode na pozemok parlamentu dobodal na smrť ozbrojeného policajta.

 

Pri incidente zahynuli piati ľudia vrátane útočníka a jedného policajta. Zranenia utrpelo približne 40 osôb. Britská polícia uviedla, že šlo o teroristický útok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies