Na termálnom kúpalisku vo Veľkom Mederi otvorili toboganový svet

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 15:31 • 2 min
Na termálnom kúpalisku vo Veľkom Mederi otvorili toboganový svet

VEĽKÝ MEDER - Toboganový svet otvorili dnes v známom termálnom kúpalisku Thermal Corvinus vo Veľkom Mederi.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Termál investovala do štyroch toboganov so siedmimi dráhami podľa jej konateľa Tibora Križana približne 760-tisíc eur. Jediným vlastníkom spoločnosti, ktorá kúpalisko prevádzkuje, je mesto Veľký Meder.

 

Toboganový svet ponúka viacero adrenalínových atrakcií, niektoré z nich sú na Slovensku novinkou. Primátor Alexander Néveri pripomenul, že mesto sa prostredníctvom svojej spoločnosti sústavne stará o rozvoj kúpaliska. ,,Patríme medzi najnavštevovanejšie rekreačné destinácie na Slovensku, ročne evidujeme na kúpalisku približne 600-tisíc vstupov,“ povedal. Radnica sa podľa neho drží strategického zámeru, podľa ktorého mesto zabezpečuje len základné služby pre kúpalisko, ubytovacie, stravovacie a ďalšie služby prenecháva miestnym podnikateľom. Ďalší rozvoj kúpaliska bude podľa Tibora Križana zrejme limitovaný dostatkom termálnej vody, kúpalisko sa už dostalo na hranicu možností jej čerpania. 

Kúpalisko vo Veľkom Mederi je neoddeliteľnou súčasťou mesta už štyridsať rokov. Mestská spoločnosť Termál prispieva každoročne do rozpočtu mesta čiastkou 200-tisíc eur, ďalšie peniaze získava radnica prostredníctvom miestnych daní a poplatkov od miestnych podnikateľov. 

 

Kúpalisko s deviatimi bazénmi sa nachádza len 65 kilometrov od Bratislavy. Termálna voda vyviera z dvoch prameňov a má liečivé účinky. Od roku 2008 je kúpalisko rodinným akvaparkom s celoročnou prevádzkou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies