Na TdF budú mechanický doping hľadať termokamery

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 09:03 • 2 min
Na TdF budú mechanický doping hľadať termokamery

PARÍŽ - Vysoko výkonné termokamery budú využívať na prestížnych cyklistických pretekoch Tour de France, aby organizátorom pomohli odhaliť prípadný mechanický doping. Kamery poskytne Francúzsky ústav vedy a techniky zaoberajúci sa jadrovou energiou. Kamery pomocou tepla odhalia malé motorčeky v rámoch bicyklov, i keď ich práve cyklisti nebudú mať aktívne.

slovakia

left justify in out

Francúzski novinári už v apríli tvrdili, že na cyklistických pretekoch pomocou svojich vlastných termokamier odhalili mechanický doping, no Medzinárodná cyklistická únia (UCI) tvrdila, že jej vlastná metóda kontroly kolies bicyklov pred pretekmi aj po nich na základe využitia modrého tabletu s teslametrom na detekovanie magnetického poľa je úspešnejšia.

 

Polemika o najlepšej metóde na odhaľovanie motorčekov v bicykloch sa rozpútala po tom, čo mechanický doping dokázali belgickej jazdkyni Femke van den Driesscheovej, ktorá dostala šesťročný dištanc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies