Na Tatra Summite sa zúčastnia Wolfgang Schäuble aj Pierre Moscovici

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 11:00 • 2 min
Na Tatra Summite sa zúčastnia Wolfgang Schäuble aj Pierre Moscovici

BRATISLAVA - Nastavenie nových vzťahov medzi Európskou úniou a Spojeným kráľovstvom, vytvorenie efektívnej stratégie na riešenie migračnej krízy a reforma ekonomiky EÚ v súvislosti s dlhovou a menovou krízou sú výzvy, ktoré rieši slovenské predsedníctvo v Rade Európskej únie.

slovakia

left justify in out

O týchto témach sa bude hovoriť aj na medzinárodnej konferencii GLOBSEC Tatra Summit 2106. Ako agentúru SITA informovala šéfka komunikácie s médiami organizácie GLOBSEC Andrea Baloghová, konferencia sa uskutoční v Bratislave od 27. do 30. októbra.

 

Konferencia tento rok privíta ministrov financií z niekoľkých európskych krajín. Účasť potvrdil nemecký minister financií Wolfgang Schäuble, taliansky minister hospodárstva a financií Pier Carlo Padoan či slovinský minister financií Dušan Mramor. Pridá sa k nim aj európsky komisár pre hospodárske a menové záležitosti, dane a colnú úniu Pierre Moscovici.

 

Popri existujúcich problémoch, akými sú migrácia a plánovaný odchod Veľkej Británie z Európskej únie, GLOBSEC Tatra Summit bude iba týždeň pred americkými prezidentskými voľbami rozoberať budúcnosť euroatlantických vzťahov, ako aj vzťahy medzi členskými krajinami EÚ a jej inštitúciami. Ďalšie debaty sa sústredia na budúcnosť liberálnej demokracie v Európe, pokračovanie integračného procesu, energetiku, bezpečnosť a boj proti financovaniu terorizmu.

 

Okrem toho GLOBSEC Tatra Summit 2016 už tradične ponúkne aj Investičné fórum, ktoré sa zameria na investičné príležitosti a stratégie v Európe.
„GLOBSEC Tatra Summit je už od roku 2013 centrálou pre špičkových európskych mysliteľov, politikov a osobnosti súkromnej sféry. Slovenské predsedníctvo v Rade EÚ, ale aj celková situácia, v ktorej sa EÚ ocitla, na nás kladú zvýšené nároky, pretože náš kontinent urýchlene potrebuje schodné riešenia,“ vyhlásil prezident organizácie GLOBSEC Róbert Vass.
Ročník 2016 je zároveň prvým, keď GLOBSEC Tatra Summit organizuje GLOBSEC pod jeho novým oficiálnym názvom – GLOBSEC Tatra Summit. Začiatkom roka 2016 celá sieť organizácií spojená s konferenciou GLOBSEC prešla reorganizáciou a rebrandingom a prijala jednotný názov GLOBSEC.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona