Na tanzánskom súostroví Zanzibar zabíja cholera, podľahlo jej už 45 ľudí

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 17:46 • 2 min
Na tanzánskom súostroví Zanzibar zabíja cholera, podľahlo jej už 45 ľudí

DODOMA - Epidémia cholery si na tanzánskom súostroví Zanzibar vyžiadala od marca najmenej 45 obetí. Informovali o tom dnes tamojší zdravotníci s tým, že nákaza už od svojho vypuknutia vlani v septembri postihla vyše 3000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Cholera sa na súostrovie Zanzibar dostala pravdepodobne z pevninskej Tanzánie, kde jej od augusta podľahlo vyše 300 ľudí, uviedlo ministerstvo zdravotníctva tejto poloautonómnej oblasti. Zanzibar s 1,3 miliónmi obyvateľov je obľúbenou turistickou destináciou.

 

Podľa správy, ktorú vo februári zverejnil Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí, na choleru ochorelo od vlaňajška viac než 42.000 ľudí, a to v Etiópii, Južnom Sudáne, Keni, Malawi, Mozambiku, Tanzánii, Ugande a Zimbabwe. Komplikovaná situácia je tiež v Tanzánii, kde sa cholera od mája 2015 rozšírila už do 21 z 30 správnych jednotiek. K šíreniu nákazy prispeli dažde.

 

Ochorenie sprevádza obvykle vracanie a silné hnačky spôsobujúce dehydratáciu organizmu. Masívna strata tekutín v organizme môže v niektorých prípadoch viesť k úmrtiu už v priebehu niekoľkých hodín. Ochorenie bakteriálneho pôvodu sa šíri tiež infikovanou vodou či potravinami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies