Na takú krízu si v slávnom Reale už dlho nespomínajú

NETKY.SK • 15 Január 2018, 13:20 • 2 min
Na takú krízu si v slávnom Reale už dlho nespomínajú

MADRID - Podľa nemeckého futbalového stredopoliara Toniho Kroosa musí Real Madrid prehodnotiť svoj cieľ v tomto ročníku španielskej Primera División. "Biely balet" zažíva na domácej ligovej scéne nevydarenú prvú polovicu sezóny 2017/2018. Kráľovský klub po sobotňajšej prehre s Villarrealom (0:1) stráca na vedúcu Barcelonu už 19 bodov, a aj keď má zápas k dobru, sen o obhajobe titulu sa "de facto" ocitol v teoretickej rovine.

slovakia

left justify in out

"V tejto chvíli musí byť náš cieľ pre zostávajúcu časť tohto ročníka získanie miestenky pre budúcu sezónu Ligy majstrov. Už sme poriadne ďaleko a bodový rozdiel nie je to, čím by sme sa mali zaoberať. Až do konca ročníka by sme sa mali sústrediť vždy na najbližší zápas, získavať body, aby sme sa dostali na druhé alebo tretie miesto v tabuľke," povedal 28-ročný úradujúci svetový šampión pre BeIN Sports.


Madridčania proti "žltej ponorke" skúšali možné aj nemožné. Prezentovali sa dovedna 28 streleckými pokusmi, čo je absolútny tohtosezónny rekord v španielskej La Lige, no neprekonali defenzívnu hrádzu hostí. V 87. min tak zahrmelo na druhej strane. Hostia zažehnali nebezpečenstvo hroziace z Kroosovho rohového kopu a podnikli rýchly brejk, na ktorého konci bol presný lob 21-ročného mladíka Pabla Fornalsa znamenajúci premiérový triumf Villarrealu na Štadióne Santiaga Bernabéua.

 

img


"Hráme dobre, ale nedávame góly a tým pádom nedosahujeme dobré výsledky. Proti Villarrealu sme sa pokúsili snáď o všetko. Súpera sme pritlačili, kombinovali sme, utvorili sme si šance a tento duel mali vyhrať. Nepamätám si, že by protivník pred streleným gólom predviedol niečo smerom dopredu. Je to ťažké, no do konca sezóny je ešte dlhá cesta. V zostávajúcom priebehu sa musíme snažiť vyťažiť maximum," doplnil Kroos.

"Je to jedno z najhorších období, ktoré som tu zažil," vyhlásil ľavý obranca Marcelo, ktorý v Reale pôsobí už 11 rokov. "Je to tak, ako to vyzerá zvonku. Sme smutní, nahnevaní a cítime, že sa topíme. Snažíme sa hrať, kombinovať a strieľať góly, ale neprichádza to," dodal 29-ročný Brazílčan, ktorý v tejto sezóne taktiež nepredvádza oslňujúce výkony. Fanúšikovia Realu mu vyčítajú najmä nedostatok sebadôvery v ofenzíve a slabú defenzívnu činnosť.

"Pre víťazstvo sme urobili všetko. Ak mám byť úprimný, hráčom za hru nemôžem nič vytknúť. Z výsledku nie som šťastný, ale necítim sa byť v porazeneckej nálade. Hrali sme dobre, ale lopta nechcela vojsť do bránky. Možno nám v ceste za výhrami bráni psychický aspekt," zamyslel sa kouč "Los Blancos" Zinedine Zidane.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies