Na Taiwane sa počas dňa znova triasla zem

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 18:34 • 2 min
Na Taiwane sa počas dňa znova triasla zem

TCHAJ-PEJ - Otras zeme s magnitúdou 5,8 dnes postihol Taiwan. Stalo sa tak po tom, čo tento ostrovný štát v noci nadnes zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou najmenej 6,3, ktorého epicentrum sa nachádzalo v mori medzi ním a Japonskom.

slovakia

left justify in out

Taiwanský meteorologický úrad podľa agentúry DPA informoval, že nový otras bol zaznamenaný o 19.45 h miestneho času (13.45 h SELČ) a jeho epicentrum sa nachádzalo vo vzdialenosti 81,8 kilometra južne od mesta Chua-lien, kde žije vyše 100.000 obyvateľov. Záchvev vznikol v hĺbke 19,4 kilometra.
     

Prvé zemetrasenie dnes nadránom spôsobilo podľa médií výbuch transformátora a následný požiar v obytnom dome, v ktorom zahynul 84-ročný muž a ďalší utrpel zranenie vyžadujúce si hospitalizáciu. Vyše 2100 domácností zostalo bez dodávky elektriny, informovali štátne energetické závody Taiwan Power Co.
     

Epicentrum prvého zemetrasenia sa nachádzalo 76,2 kilometra východne od mesta Chua-lien. Zaznamenali ho o 03.43 h SELČ a otriaslo aj japonským ostrovom Jonaguni. Podľa japonských úradov malo magnitúdu 6,8, taiwanské úrady uvádzajú 6,3.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona