Na Taiwane odsúdili Číňana, ktorý sa snažil podplatiť ministra a získať dôverné informácie

NETKY.SK • 15 September 2017, 12:24 • 2 min
Na Taiwane odsúdili Číňana, ktorý sa snažil podplatiť ministra a získať dôverné informácie

TCHAJ-PEJ - Na 14 mesiacov väzenia odsúdil dnes súd na Taiwane muža z pevninskej Číny za to, že porušil zákony o taiwanskej národnej bezpečnosti.

slovakia

left justify in out

Verdikt bol vynesený v podstate len niekoľko dní po tom, čo v Číne odsúdili za rozvratnú činnosť taiwanského prodemokratického aktivistu.

 

Oficiálna taiwanská tlačová agentúra CNA napísala, že Číňan menom Čou Chung-sü bol obvinený z toho, že sa pokúšal podplatiť jedného predstaviteľa taiwanského ministerstva zahraničných vecí, aby mu poskytol dôverné informácie.

 

Čou bol vo vyšetrovacej väzbe od marca, keď zmienený diplomatický pracovník jeho pokus podplatiť ho oznámil zodpovedným úradom.

 

Minulý týždeň bol čínskym súdom odsúdený za podvracanie štátnej moci taiwanský aktivista Li Ming-če. Jeho stúpenci však tvrdia, že bol donútený priznať sa k trestnej činnosti, ktorú vôbec nespáchal, poznamenáva k prípadu agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona