Na Taiwane hlásia jednu obeť tajfúnu Soulik - živel postupuje do Číny

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 08:08 • 2 min
Na Taiwane hlásia jednu obeť tajfúnu Soulik - živel postupuje do Číny

TCHAJ-PEJ - Najmenej jeden človek zahynul a ďalších 21 utrpelo zranenia pri mohutnom tajfúne Soulik, ktorý sa dnes prehnal severným Taiwanom. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Miestne úrady oznámili, že o život prišiel policajt, ktorému v hlavnom meste Tchaj-pej spadla na hlavu tehla. Podľa taiwanského ústredného meteorologického úradu sa o 08.30 h miestneho času (03.30 h SELČ) tajfún nachádzal už nad morom západne od mesta Sin-ču na severozápade krajiny. Sprevádzal ho vietor s rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu, čo znamená pokles zo 163 kilometrov za hodinu, ktoré vetru namerali, keď predtým dorazil na pevninu.

Pri prívalových dažďoch napadalo v Sin-ču a susednom okrese Miao-li 700-800 milimetrov zrážok. Viac než 520.000 domácností v Tchaj-peji a okolí zostalo bez elektrickej energie. Očakáva sa, že tajfún by čoskoro mal doraziť na pevninu v čínskych pobrežných provinciách Če-ťiang a Fu-ťien a následne postúpiť do vnútrozemia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies