Na Taiwan udrel mocný tajfún Tembin

NETKY.SK • 24 August 2012, 06:52 • 2 min
Na Taiwan udrel mocný tajfún Tembin

Na Taiwan udrel mocný tajfún Tembin - Svet Mohutný tajfún dnes skoro ráno udrel na južný Taiwan, kde vyvracal stromy. Prudké lejaky spôsobili záplavy najmä na poľnohospodárskej pôde.

slovakia

left justify in out

imgMohutný tajfún dnes skoro ráno udrel na južný Taiwan, kde vyvracal stromy. Prudké lejaky spôsobili záplavy najmä na poľnohospodárskej pôde.
      Úrady zatiaľ nehlásili žiadne obete tajfúnu Tembin, ktorý sprevádzal vietor s rýchlosťou 155 kilometrov za hodinu. Deň vopred preventívne evakuovali viac ako 3000 ľudí z hornatých oblastí, v ktorých dochádza k zosuvom pôdy.
      Pri ničivom tajfúne prišlo pred troma rokmi na Taiwane o život 700 ľudí. Armáda mala teraz pripravené tisícky vojakov vybavených gumovými člnmi a obojživelnými vozidlami.
     Farmári urýchlene zbierali úrodu ešte pred príchodom tajfúnu a na mnohých domoch a kanceláriách zadebnili okná. Na juhovýchode krajiny ostali zatvorené školy.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies