Na Tahiti získava každý tím bod aj za prehru

NETKY.SK • 31 Október 2013, 13:50 • 2 min
Na Tahiti získava každý tím bod aj za prehru

PAPEETE - Najvyššia futbalová súťaž na ostrove Tahiti odmeňuje tímy aj za prehry, upozornil web Eurosportu. Víťazný klub získava na tomto najväčšom ostrove Francúzskej Polynézie namiesto tradičných troch bodov až štyri, za remízu dva a prehru jeden.

slovakia

left justify in out

"Nechceme vidieť nikoho sklamaného. Aj keď niekto prehrá v sezóne všetky zápasy, pri tomto systéme mu nebude svietiť v kolónke získaných bodov nula. Futbal má v prvom rade prinášať radosť," vyhlásil podľa ESPN šéf Tahitskej futbalovej federácie Charles Ariiotima. Na ostrove, ktorý má približne 180 000 obyvateľov, evidovali v minulej sezóne až 15 172 registrovaných hráčov.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) ratifikovala nevšedné bodové ohodnotenie ešte v sezóne 2005/2006 a v krajine si získalo veľký úspech. "Odkedy sme prijali tento systém, intenzita zápasov sa zvýšila. To posunulo vpred našu ligu aj reprezentáciu," pochvaľuje si Ariiotima a nehovorí do vetra. Národný tím Tahiti vlani v júni triumfoval na Pohári národov Oceánskej futbalovej konfederácie, čo mu zabezpečilo miestenku na tohtoročnom Pohári konfederácií v Brazílii. Ostrovania tam však po troch zápasoch proti Nigérii, Španielsku a Uruguaju obsadili posledné miesto bez bodu so skóre 1:24.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies