Na Sziget prídu aj Kasabian a Ellie Goulding

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 14:19 • 2 min
Na Sziget prídu aj Kasabian a Ellie Goulding

BUDAPEŠŤ - Na maďarský festival Sziget, ktorý sa bude konať od 10. do 17. augusta v Budapešti, prídu aj anglická indierocková kapela Kasabian a speváčka Ellie Goulding. Okrem nich organizátori podujatia potvrdili aj účasť ďalších interpretov, ktorými sú Sigma, Nero, Kraftklub, DJ Hernán Cattáneo, Laura Jones, Function, Ellen Allien, Damian Lazarus, Stadium X a Lucas & Steve.

slovakia

left justify in out

Kapela Kasabian vznikla v roku 1997 a jej súčasnú zostavu tvoria gitarista Sergio Pizzorno, spevák Tom Meighan, basgitarista Chris Edwards a bubeník Ian Matthews. Na konte majú zatiaľ päť albumov - Kasabian (2004), Empire (2006), West Ryder Pauper Lunatic Asylum (2009), Velociraptor! (2011) a 48:13 (2014), pričom s poslednými štyrmi menovanými ovládli britský albumový rebríček. Medzi ich úspešné single patria skladby Processed Beats, Club Foot, Cutt Off, Empire, Fire, Underdog či Days Are Forgotten. Video k piesni Club Foot z debutového albumu venovali pamiatke študenta Jana Palacha, ktorý sa v januári 1969 upálil na protest proti okupácii vtedajšieho Československa armádami Sovietskeho zväzu a jeho spojencov zo socialistického bloku. Podarilo sa im získať napríklad jednu BRIT Award, MOJO Award, štyri Q Awards alebo sedem NME Awards.

 

Elena Jane "Ellie" Goulding je víťazkou ankety talentov BBC Sound of 2010 a držiteľkou BRIT Awards v kategóriách Critics' Choice a Britská interpretka. V roku 2010 vydala prvý album Lights, z ktorého pochádzajú single Starry Eyed, Under The Sheets, Guns And Horses či The Writer. Začiatkom októbra 2012 uviedla na trh druhú štúdiovku Halcyon, na ktorej sa nachádzajú single Anything Could Happen, Figure 8 a Explosions. Obe nahrávky dobyli britský albumový rebríček. Speváčka ponúkla aj reedície dvoch albumov s názvami Bright Lights (2010) a Halcyon Days (2013) a tiež niekoľko EP nahrávok.

 

Medzi už skôr potvrdenými interpretmi tohtoročného Szigetu sú napríklad Robbie Williams, Florence and the Machine, Alt-J, Subways, José González, Foals, Marina and the Diamonds, Interpol, The Maccabees, Alesso, Paloma Faith, Jamie Woon, Blasterjaxx, Awolnation, Fauve, Kadebostany, Babylon Circus, Martin Garrix, Gogol Bordello, W&W, Sander van Doorn, Bassjackers, Jaguar Skills, Julian Jordan, Sidney Samson, The Ting Tings, Passenger, Ella Eyre, Milky Chance, Jungle, Tyler, The Creator, Infected Mushroom, Enter Shikari, Gramatik, Jett Rebel a Kensington, Camo & Krooked, High Contrast, Fred V & Grafix, Danny Byrd, MC Dynamite, Mariza, Che Sudaka, Goran Bregović a Wedding and Funeral Band, Canzoniere Grecanico Salentino, Apollonia, Dixon, Gui Boratto, Michael Mayer a Marcel Dettmann či My Favorite Robot. Permanentky a jednodňové vstupenky sú v predaji prostredníctvom siete Ticketportal a na oficiálnej webstránke festivalu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies