FOTO Na Svetových hrách vo Vroclave budú štartovať aj naše krásne kickboxerky

NETKY.SK • 18 Júl 2017, 16:29 • 2 min
FOTO Na Svetových hrách vo Vroclave budú štartovať aj naše krásne kickboxerky

Bratislava – Na nadchádzajúcich Svetových hrách v poľskom Vroclave (20. – 30. júla) sa zúčastní 15 slovenských športovcov. Reprezentovať budú v bocci, karate, kickboxe, tanečnom športe a vodnom lyžovaní.

slovakia

left justify in out

Svetové hry sa konajú každé štyri roky, rok po OH. Sú akoby olympijské hry neolympijských športov a súčasne aj zásobáreň pre výber športov budúcich OH. V Tokiu 2020 budú mať premiéru karate a športové lezenie. Na predchádzajúce OH sa už dostali surfing, bejzbal, softbal, bedminton, triatlon, takewondo a plážový volejbal.

Vo Vroclave bude štartovať viac ako 3000 športovcov zo 111 krajín v 31 športoch. Z Európy štartujú iba medailisti z ME. Na zisk niektorých z medailí sú kandidáti aj Slováci.

 

Najviac sa očakáva od troch súčasných jednotiek svetového renkingu v kickboxe Moniky Chochlíkovej, Lucie a Veroniky Cmárovej. "Spolu so sestrou máme za sebou veľa tréningov, vylaďovali sme techniku, aby sme boli vo vrcholnej forme. Veríme, že tvrdá práca nám prinesie osoh. Aj preto si berieme do batožiny slovenskú vlajku," uviedla L. Cmárová. Dobrý výsledok by mohli dosiahnuť aj karatistky Ingrida Suchánková a Dominika Tatárová.

 

"Vo svetových renkingoch sú aktuálne na prvom až druhom mieste, vlani boli na prvej priečke. Obe sú medailistky z MS, aj preto boli nominované. Na významné podujatia vždy cestujeme s tým, že chceme získať medailu," skonštatoval generálny sekretár Slovenského zväzu karate Leopold Roman.

 

V porovnaní s OH, kde svojich športovcov na základe splnených kritérií nominujú národné športové zväzy a olympijské výbory, na Svetové hry robia nominácie medzinárodné športové federácie. Na Svetových hrách sa zúčastnia ako hostia Poľského olympijského výboru (PKOI) aj prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) Anton Siekel a čestný prezident SOV František Chmelár.

 

Zloženie slovenskej výpravy na Svetové hry vo Vroclave (20. - 30. júla):

 

bocca: Veronika Obročníková, Svetlana Kyseľová, tréner Ján Török

karate: Ingrida Suchánková, Dominika Tatárová, tréner Jozef Poliak

kickbox: Monika Chochlíková, Lucia a Veronika Cmárová, Miroslav Smolar, tréneri: Tomáš Tadlánek, Peter Onuščák

tanečný šport: Ľubomír Mick, Adriána Dindofferová, Jiří Hein, Lucia Krnčanová, tréneri Peter Pastorek a Petr Horáček - rock'n roll: Filip Kočiš, Andrejka Hrušková, tréner Stanislav Kočiš

vodné lyžovanie: Martin Bartalský, tréner Boris Bartalský

náhradník v silovom trojboji: Róbert Valach, tréner Pavol Guga

vedúci výpravy: Michal Čapla, zástupca vedúceho výpravy: Dušan Ťažký, masér: Milan Gabrhel, lekár: Martin Chren

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies