Na svetový šampionát v lukostreľbe pocestuje osem Slovákov

NETKY.SK • 28 September 2013, 14:31 • 2 min
Na svetový šampionát v lukostreľbe pocestuje osem Slovákov

BRATISLAVA - Šampionát sa uskutoční v tureckej Antalyi od 29. septembra do 6. októbra.

slovakia

left justify in out

Osem slovenských lukostrelcov sa predstaví na nadchádzajúcom svetovom šampionáte v tureckej Antalyi (29. 9. - 6. 10.). V olympijskom luku bude štartovať trojica mužov Martin Polakovič, Matúš Hanzlík a Martin Horňák, ženský olympijský luk bude zastupovať Lenka Harčaríková. Trojica Slovákov bude aj v kladkovom luku mužov v zložení Matúš Durný st., Matúš Durný ml. a Viktor Zeman, v ženskom Katarína Durná.

"Pre nás by bolo úspechom akékoľvek umiestenie do 32. miesta v súťaži jednotlivcov, ale za ten budeme považovať aj keby niekto z našich skončil do 64. miesta," povedal pre TASR predseda Slovenského lukostreleckého zväzu Matúš Durný st. "Hlavne v kladkovom luku by sa to mohlo podariť Matúšovi Durnému ml.. Čo sa týka súťaže družstiev, tak v oboch kategóriách by nás potešilo, keby sme skončili v konkurencii 40 tímov v prvej polovici, teda do 20. miesta. Zastúpenie budeme mať aj v mixoch (jeden muž, jedna žena) a tam by bolo úspechom, keby sme skončili do 24-30. miesta."

Do dejiska šampionátu odletela slovenská výprava v sobotu 28. septembra. Už v pondelok je na programe kvalifikácia žien v olympijskom a kladkovom luku, v utorok štartujú kvalifikácie muži. V Antalyi bude štartovať v olympijskom luku 223 pretekárov (128 mužov, 95 žien), v kladkovom 178 (101 mužov, 77 žien).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies