Na Svetovej výstave v Miláne prekonali rekord! Upiekli najdlhšiu bagetu na svete

NETKY.SK • 18 Október 2015, 19:19 • 2 min
Na Svetovej výstave v Miláne prekonali rekord! Upiekli najdlhšiu bagetu na svete

MILÁNO - Sudca z Guinnessových svetových rekordov potvrdil, že 122 metrov dlhá bageta,ktorú upiekli na Svetovej výstave Expo 2015 v Miláne, je najdlhšia na svete.

slovakia

left justify in out

Asi 60 francúzskych a talianskych pekárov pracovalo dnes takmer sedem hodín, aby upiekli francúzsku bagetu, pre ktorú je typický mäkký vnútrajšok a chrumkavý vonkajšok. Systematicky presúvali prenosnú rúru po celej dĺžke pečiva, kým ho celé upiekli.

 

Akciu podporil taliansky výrobca Nutelly, Ferrero, informovala tlačová agentúra AP. Držiteľom doterajšieho svetového rekordu bol francúzsky reťazec supermarketov, ktorý vytvoril 111-metrovú bagetu.

 

Bagetu po upečení rozrezali na kúsky a natreli Nutellou a ponúkli ich návštevníkom Expo, ktorí boli svedkami vytvorenia svetového rekordu.

 

Podľa agentúry AP bol dnešný počin už najmenej štvrtým rekordom, zverejneným na Expe. Predchádzajúci rekord bola najdlhšia pizza - merala 1,5954 kilometra.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona