Na svete bude najviac Afričanov

NETKY.SK • 21 November 2012, 07:48 • 2 min
Na svete bude najviac Afričanov

Na svete bude najviac Afričanov - Zaujímavosti Nová štúdia UNICEF tiež zistila, že Spojené štáty budú jediná krajina s vysokými príjmami, u ktorej sa predpokladá nárast podielu detí do roku 2025. V roku 2050 bude každé tretie dieťa, ktoré príde na svet, a

slovakia

left justify in out

img

Nová štúdia UNICEF tiež zistila, že Spojené štáty budú jediná krajina s vysokými príjmami, u ktorej sa predpokladá nárast podielu detí do roku 2025.

V roku 2050 bude každé tretie dieťa, ktoré príde na svet, afrického pôvodu, pretože sa menia populačné trendy, informoval dnes Detský fond OSN (UNICEF).

Nová štúdia UNICEF tiež zistila, že Spojené štáty budú jediná krajina s vysokými príjmami, u ktorej sa predpokladá nárast podielu detí do roku 2025.

V dôsledku demografických zmien budú plánovači čeliť "veľkým výzvam" v nadchádzajúcich desaťročiach, upozornil v dnešnom tlačovom vyhlásení UNICEF. Jeho štúdia vychádzala zo záverov projekcií Populačného fondu OSN.

"Hoci Čína a India budú mať naďalej veľký podiel na svetovej populácii, v absolútnych číslach, dosiahne Nigéria najväčšie zvýšenie svojej populácie vo veku do 18 rokov spomedzi všetkých krajín, pribudne jej 31 miliónov detí, čo je nárast 41 percent, od roku 2010 do roku 2025," konštatovala štúdia UNICEF.

Úmrtnosť detí do piatich rokov veku bude stúpať v subsaharskej Afrike, predovšetkým v chudobnej a marginalizovanej populácii krajín s nízkymi príjmami a vysokou hustotou obyvateľstva.

Jeden z autorov štúdie upozornil na potrebu chrániť práva detí, najmä vzhľadom na to, že starnúca svetová populácia bude tlačiť na presun finančných zdrojov od detí.

A v piatich ľudnatých krajinách so strednými príjmami - Číne, Indii, Indonézii, Pakistane a Nigérii, sa v rokoch 2010 až 2025 narodí asi 859 miliónov detí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies