Na švajčiarsky Matterhorn sa premietali vlajky štátov, ktoré tvrdo zasiahla pandémia

NETKY.SK • 20 Apríl 2020, 08:33 • 2 min
Na švajčiarsky Matterhorn sa premietali vlajky štátov, ktoré tvrdo zasiahla pandémia

Na švajčiarskom Matterhorne bola v minulých dňoch k videniu veľká svetelná show. Pomocou rozsiahleho videomappingu bol svetoznámy horský štít pokrytý obrazmi americkej a britskej vlajky.

slovakia

left justify in out

 

Videoprojekcia mala za cieľ vyjadriť solidaritu s krajinami, ktoré mimoriadne tvrdo zasiahla pandémie koronavírusom.

 

"Myslíme v tejto pohnutej dobe na všetkých Američanov," stálo vo vyhlásení turistického strediska Zermatt Matterhorn.

 

"Nech vám dá naše posolstvo silu a nádej. Tešíme sa, až sa znovu stretneme na úpätí Matterhornu. Sme v tom všetci spoločne," pokračovalo vyhlásenie.

 

Na zubatý štít Matterhornu sa odkazy premietajú už od 24. marca. Má to na svedomí známy švajčiarsky umelec Gerry Hofstetter.

 

 

Na horu odvtedy umiestnil už vlajky Japonska, Nemecka, Španielska, Francúzska a Talianska. Svetu týmto prostredníctvom vyslal aj niekoľko odkazov, napríklad známy slogan #StayAtHome (zostaňte doma), #AllOffUS (všetci spoločne) alebo "Dream now - travel later" (Teraz snívajte - cestujte neskôr).

 

Tým vôbec prvým nápisom, ktorý sa na Matterhorne objavil, bol však jednoduchý slogan, kde sa na červenom pozadí skvel biely nápis #hope (nádej).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies