Na Šumave zaznamenali rekordne nízku teplotu

NETKY.SK • 15 November 2016, 09:04 • 2 min
Na Šumave zaznamenali rekordne nízku teplotu

PRAHA - Českí meteorológovia namerali dnes ráno na šumavskej Jezernej slati mínus 20 stupňov Celzia. Padlo tak teplotné minimum z roku 1992. Mráz je silnejší než v pondelok, informoval na svojej internetovej stránke Český rozhlas (ČRo).

slovakia

left justify in out

Česku navyše od dnešného popoludnia hrozí poľadovica. Miestami bude na cestách a chodníkoch až do stredajšieho popoludnia, varujú meteorológovia.

 

"Bol prekonaný rekord pre tento deň z roku 1992 s hodnotou mínus 17,9 stupňa Celzia. Stanica (na Jezernej slati) meria už 30 rokov, takže tento extrém naozaj stojí za zmienku," povedala pre ČRo meteorologička Michaela Valachová.

 

Cez Česko bude dnes prechádzať od severozápadu dážď alebo dážď so snehom, ktorý bude popoludní a večer na komunikáciách namŕzať. Vodiči i chodci by si preto mali dať pozor na poľadovicu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona