Na súdy dnes chodí menej ľudí, niektorí o štrajku nevedeli

NETKY.SK • 19 Február 2015, 12:55 • 2 min
Na súdy dnes chodí menej ľudí, niektorí o štrajku nevedeli

BRATISLAVA - Dnešný jednodňový výstražný štrajk zamestnancov súdov je badateľný aj na bratislavskom krajskom súde a zároveň Okresnom súde Bratislava I. Chodby v budove, kde oba súdy sídlia, sú prázdne a len občas po nich prejde človek.

slovakia

left justify in out

Podľa službukonajúcich policajtov na súd dnes prišlo minimálne o tretinu menej ľudí ako v bežné dní. Niektorí ľudí ani nevedeli, že je štrajk. Oznam o štrajku aj s požiadavkami odborárov boli vyvesené na vstupných dverách do budovy súdov.

 

Činnosť podateľne je zabezpečená, potvrdil hovorca bratislavských súdov Pavel Adamčiak. Ako zdôraznil, mnohé pojednávania boli zrušené vopred. Na dverách pri pojednávacích miestnostiach je o tom oznam. Napriek tomu sa na súde pojednávalo, napríklad jednej sudkyni nastúpila nová asistentka v pondelok, takže sa do štrajku nestihla zapojiť. Časť pojednávaní sa uskutočnila, išlo najmä o verejné vyhlásenia rozsudkov, zdôraznil Adamčiak. Presnú štatistiku pojednávaní, koľko ich pre štrajk zrušili a koľko sa ich konalo, Adamčiak zatiaľ nemá. Chod všetkých súdov v obvode Krajského súdu Bratislava bol zabezpečený v nevyhnutnom rozsahu, podčiarkol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona