Na súde v Banskej Bystrici bude možné platiť v hotovosti aj kartou

NETKY.SK • 31 Máj 2014, 14:26 • 2 min
Na súde v Banskej Bystrici bude možné platiť v hotovosti aj kartou

BRATISLAVA - Na okresnom súde Banská Bystrica budú môcť ľudia od pondelka uhradiť súdne poplatky v hotovosti alebo platobnou kartou.

slovakia

left justify in out

Platby peniazmi v hotovosti budú možné do 300 eur, v prípade platobnej karty bude možné zaplatiť aj vyššie sumy. Tieto spôsoby platby umožní spustenie tretej etapy pilotného projektu platobného terminálu – poplatky v občianskom súdnom konaní, ktorý testujú na spomínanom banskobystrickom súde. "Uvedením III. etapy do prevádzky bude pilotný projekt platobného terminálu ukončený. Okrem súdnych poplatkov v občianskom súdnom konaní umožňuje platenie poplatkov za úkony súdov na informačnom centre, archíve a zbierke listín obchodného registra, úhradu vecných nákladov za vyhotovenie fotokópií zo súdnych spisov, vyhotovovanie zvukových záznamov na CD a úhradu poplatkov vo veciach obchodného registra," uviedlo ministerstvo spravodlivosti.

 

Zámerom Ministerstva spravodlivosti je postupne zaviesť platobné terminály na všetkých súdoch po Slovensku v rámci nového systému eKolkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies