Na súde skončil starosta Valíc, šoféroval s 2,75 promile

NETKY.SK • 14 Január 2015, 17:07 • 2 min
Na súde skončil starosta Valíc, šoféroval s 2,75 promile

RIMAVSKÁ SOBOTA - a Okresnom súde Rimavská Sobota skončil ďalší starosta, tentokrát z obce Valice.

slovakia

left justify in out

Policajti ho pristihli za volantom pod vplyvom alkoholu, v pondelok krátko po poludní mu neďaleko Rimavskej Soboty namerali 1,32 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 2,75 promile. Ako pre agentúru SITA ďalej uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, 58-ročného Ladislava Mika obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „V časti Vinice prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 14 km/h, následne ho zastavila hliadka dopravného inšpektorátu v obci Bakta,“ uviedla Faltániová a dodala, že pri dychovej skúške vodičovi zistili alkohol.

 

Podľa hovorkyne krajského súdu Niny Spurnej obvineného v super rýchlom konaní uznali vinným z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, vyviazol s peňažným trestom vo výške 800 eur. Ak sumu nezaplatí, nastupuje náhradný trest, štyri mesiace odňatia slobody nepodmienečne. Sudca okresného súdu vodičovi zároveň uložil trest zákazu vedenia motorových vozidiel na 36 mesiacov. „Rozhodnutie je právoplatné, obvinený sa vzdal práva podať odpor a nesúhlasil ani s tým, aby ho v jeho prospech podala iná oprávnená osoba,“ uzavrela pre SITA Spurná. Nadobudnutím právoplatnosti rozsudku starostovi zo zákona zaniká mandát. 

 

V okrese Rimavská Sobota ide už o tretieho starostu, ktorý bol za volantom v poslednom čase pristihnutý pod vplyvom alkoholu. V júni minulého roka nameraná hodnota u starostu Vyšného Skálnika predstavovala viac ako dve promile a koncom októbra u starostu Gemerčeka dychová skúška preukázala 2,35 promile alkoholu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies