Na súd s údajnými autičkármi prišiel len jeden svedok

NETKY.SK • 20 Október 2014, 11:46 • 2 min
Na súd s údajnými autičkármi prišiel len jeden svedok

BRATISLAVA – Päť svedkov zostáva vypočuť Okresnému súdu Bratislava I v kauze upravovania kradnutých áut.

slovakia

left justify in out

Na dnešné pojednávanie prišiel z predvolaných svedkov len jeden, sudca chce preto dať zvyšných svedkov predviesť. V tomto prípade čelí obžalobe sedem mužov, ktorým generálna prokuratúra pripisuje pozmeňovanie údajov na kradnutých autách, aby zakryli ich pôvod pri prihlasovaní.

 

Dnes vypovedal na súde muž, ktorý zastupoval poisťovňu pri vyšetrovaní krádeže dvoch áut značky Porsche. Tie sa podarilo po roku vypátrať a vrátiť poisťovni do zahraničia. Autá boli podľa svedka prihlásené na falošné doklady. Na súd prišli z obžalovaných Martin R. a Branislav S. Zvyšní požiadali ešte v minulosti súd, aby sa až do skončenia procesu pojednávalo v ich neprítomnosti. Proces by mal pokračovať výsluchom svedkov 4. decembra. 

 

Generálna prokuratúra na jeseň 2012 podala obžalobu na sedem ľudí v kauze upravovania kradnutých áut, viacerým pripisujú aj násilnú trestnú činnosť. Traja z obžalovaných sa podľa prokuratúry dopustili falšovania a pozmeňovania identifikačných údajov áut a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Pripisujú im deväť skutkov z roku 2006 a potom od roku 2009 do roku 2010. Obžalovaní sú Martin R., Michal V., Branislav S., Marián S., Rastislav T., Marek F. a Jozef H. Prví traja podľa obžaloby zmenili údaje na deviatich autách lepších značiek, ktorých hodnota bola vyše 440-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies