Na Šturci je víchrica, na Čertovici je viditeľnosť do 50 metrov

NETKY.SK • 5 Január 2015, 07:06 • 2 min
Na Šturci je víchrica, na Čertovici je viditeľnosť do 50 metrov

BANSKÁ BYSTRICA - Horský priechod Donovaly je pre nákladnú dopravu s hmotnosťou nad 3,5 tony stále neprejazdný. Uzavreli ho dnes o 13.50 h, dôvodom bolo silné sneženie, ktoré neustalo.

slovakia

left justify in out

K tomu sa večer pridal aj nárazový vietor. Je tam kašovitá vrstva snehu do dvoch centimetrov. Horské priechody Šturec a Čertovica sú zatiaľ aj napriek sneženiu prejazdné bez obmedzení. Podľa informácií z dispečingu Banskobystrickej regionálnej správy ciest, ktoré TASR poskytla dnes o 22.30 h, na Šturci je síce iba slabé sneženie, ale dopravu môže komplikovať víchrica. Aj tam je na vozovke kašovitá vrstva snehu do dvoch centimetrov. Počasie sa mení a vodiči by mali byť maximálne opatrní. Vozidlá zimnej údržby sa od rána nezastavili a sú v plnej permanencii.

      

Na horskom priechode Čertovica, kde takisto sneží a fúka silný vietor, je viditeľnosť iba do 50 metrov. Cestári zároveň upozorňujú vodičov, prípadne lyžiarov smerujúcich na Chopok - juh, že v úseku Bystrá – Srdiečko sú nevyhnutné snehové reťaze.
      

Ako pre TASR uviedol krajský hovorca hasičov v Banskej Bystrici Erik Piater, v súvislosti s víchricou a nebezpečenstvom padajúcich stromov na horských priechodoch Šturec a Donovaly hasiči dnes do 19.00 h nemali žiadne mimoriadne výjazdy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies