Na strojárskom veľtrhu v Nitre sa prezentovalo 405 vystavovateľov

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 15:13 • 2 min
Na strojárskom veľtrhu v Nitre sa prezentovalo 405 vystavovateľov

NITRA – Viac ako 405 vystavovateľov zastupujúcich ďalších zhruba 200 firiem sa prezentovalo na 23. ročníku Medzinárodného strojárskeho veľtrhu, ktorý sa dnes končí na výstavisku v Nitre.

slovakia

left justify in out

Vystavovatelia predstavili novinky z odvetvia strojárstva - najnovšie stroje, zariadenia, výrobky alebo technológie. Návštevníci mali možnosť počas štyroch dní vidieť nielen statické ukážky exponátov, ale aj procesy a chod strojov či prístrojov. Záštitu nad Medzinárodným strojárskym veľtrhom prevzalo Ministerstvo hospodárstva SR.

 

Podľa šéfa rezortu Petra Žigu (Smer-SD) je rozvoj strojárskeho priemyslu jedným z pilierov udržania konkurencieschopnosti Slovenska na globálnom trhu. Stabilnú a optimistickú pozíciu vo výhľadoch zastáva automobilový priemysel, nezastupiteľné miesto však majú i malé a stredné podniky.

 

Ministerstvo podľa jeho slov prijalo opatrenia na podporu prílivu menších investícií do priemyslu v najmenej rozvinutých okresoch s cieľom naštartovať zamestnanosť a zvýšiť životnú úroveň obyvateľstva. Súčasťou veľtrhu boli v tomto roku sprievodné výstavy Eurowelding, Cast–Ex, Chemplast, Ema a Techfórum a Aero–Expo.

 

Výstava leteckej techniky Aero-Expo mala na tohtoročnom Medzinárodnom strojárskom veľtrhu svoju premiéru. Vystavovatelia ponúkli takmer stovku exponátov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Pre slovenských výrobcov bola účasť na veľtrhu ojedinelou príležitosťou prezentovať sa na domácej pôde.

 

„Slovenskí výrobcovia leteckej techniky a príslušenstva si získali výborné meno aj v zahraničí. Každý z nich vyrába veľmi úspešné produkty, niektorí aj úplne jedinečné. Široká verejnosť však o slovenskom leteckom priemysle často ani nevie, preto je dôležité prezentovať sa na podobných podujatiach,“ skonštatoval generálny riaditeľ sekcie civilného letectva a vodnej dopravy na Ministerstve dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Mário Németh.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies