Na stretnutie s pápežom sa dostanú iba zaočkovaní. NCZI bude účastníkov prevererovať!

NETKY.SK • 30 Júl 2021, 14:38 • 2 min
Na stretnutie s pápežom sa dostanú iba zaočkovaní. NCZI bude účastníkov prevererovať!

BRATISLAVA – Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) bude preverovať informáciu, či sú občania zaregistrovaní na stretnutie s pápežom Františkom zaočkovaní.

slovakia

left justify in out

Po stretnutí s novinármi o tom informovala riaditeľka Úseku stratégie a rozvoja NCZI Barbora Mareková. Ako uviedla, tento proces ešte nie je definitívne dohodnutý. Predbežne je však nastavený tak, že sa občania zaregistrujú a musia splniť podmienku, ktorou je úplná zaočkovanosť.

 

NCZI dostane v určitej forme takzvané identifikátory osôb. Údaje o zaočkovaných následne preverí a túto informáciu vráti naspäť organizátorovi.

 

Prečítajte si tiež: No Name nakoniec pred pápežom Františkom nevystúpi. Prednosť dostali iní hudobníci


Mareková predpokladá, že registrácia na stretnutie so Svätým Otcom by mala začať v najbližších dňoch. NCZI bude údaje o zaočkovaní preverovať na týždennej báze. „Podľa predbežných informácií pôjde o štyri veľké akcie s tým, že najväčšia má zatiaľ účasť 350-tisic ľudí,“ dodala.

Hlava katolíckej cirkvi pápež František začiatkom júla potvrdil, že v septembri oficiálne navštívi Slovensko. Návšteva by mala trvať od 12. do 15. septembra 2021.
 

Mohlo by vás zaujímať: Prípravy na pápežovu návštevu sú v plnom prúde. Košický kraj zabezpečí pre veriacich mimoriadne autobusy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies