Na stretnutia s pápežom vycestujú do Maďarska mnohí slovenskí veriaci i biskupi

NETKY.SK • 22 Apríl 2023, 09:00 • 2 min
Na stretnutia s pápežom vycestujú do Maďarska mnohí slovenskí veriaci i biskupi

BRATISLAVA - Na stretnutia so Svätým Otcom, ktorý koncom apríla absolvuje apoštolskú cestu v Maďarsku, vycestujú mnohí veriaci i biskupi zo Slovenska. Potvrdili to z Tlačovej kancelárie Konferencie biskupov Slovenska (KBS).

slovakia

left justify in out

Do Budapešti majú vycestovať zatiaľ traja biskupi. "Mali by ísť rožňavský diecézny biskup Stanislav Stolárik, bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko a gréckokatolícky bratislavský pomocný biskup Milan Lach," priblížili z KBS. Do hlavného mesta Maďarska sa tiež chystajú viaceré autobusy z Rožňavskej diecézy, a to napríklad z farností z Lučenca, Rimavskej Soboty či Fiľakova. "Na celoslovenskej úrovni, aj z dôvodu dostupnosti verejnej dopravy, neorganizujeme spoločnú cestu," spresnila KBS.

 

Dôležitá pre kňazov i laikov na stretnutie so Svätým Otcom je podľa KBS duchovná príprava. "K tej patrí aj pristúpenie k sviatosti zmierenia, čiže svätej spovedi. Vo viacerých spoločenstvách veriacich sa modlia za pápeža a jeho cestu k našim južným susedom," uviedli z KBS. Zároveň očakáva od pápeža slová, ktoré budú povzbudením vo viere a vzájomnej láske i pre nás na Slovensku.

 

V maďarskej Budapešti bude Svätý Otec od 28. do 30. apríla. Pápež František začne svoju zahraničnú cestu stretnutím s maďarskou prezidentkou Katalin Novákovou, premiérom Viktorom Orbánom a ďalšími vládnymi predstaviteľmi. V Bazilike svätého Štefana sa stretne s biskupmi, kňazmi, seminaristami, zasvätenými osobami a pastoračnými pracovníkmi. Počas svojej 41. zahraničnej apoštolskej cesty sa stretne aj s mládežou, chudobnými i utečencami. V nedeľu 30. apríla dopoludnia bude pápež František sláviť svätú omšu na Námestí Lajosa Kossutha vedľa budovy maďarského parlamentu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona