Na strednom a východnom Slovensku treba počítať s väčším množstvom zrážok

NETKY.SK • 5 Marec 2017, 16:03 • 2 min
Na strednom a východnom Slovensku treba počítať s väčším množstvom zrážok

BRATISLAVA - Väčšinu Slovenska dnes potrápi dážď. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého stupňa pre takmer všetky kraje, s výnimkou Bratislavského a Trnavského.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia očakávajú, že miestami by mohlo spadnúť 30 až 35 milimetrov zrážok. Hoci sú predpokladaný úhrn a intenzita zrážok pre dané ročné obdobie a oblasti bežné, môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu. "Tento úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," uvádza SHMÚ na svojej webovej stránke.

 

Výstraha platí od dnešného podvečera predbežne do pondelka 6. marca do 20.00 h.

 

SHMÚ zároveň upozorňuje aj na aktuálne hydrologické výstrahy. Tie sa týkajú dvoch okresov dolnej časti povodia Bodrogu, a to Michaloviec a Trebišova bez Roňavy. "Vzhľadom na topiace sa snehové zásoby, oteplenie, hydrologickú situáciu na Ukrajine a tekuté zrážky, je na tokoch predpoklad vzostupu vodných hladín s možnosťou dosiahnutia alebo prekročenia vodných stavov," informuje SHMÚ. Výstraha platí minimálne do pondelka rána.

 

V súčasnosti by mali byť zjazdné všetky sledované diaľničné úseky, rýchlostné cesty, ako aj cesty I., II. a III. triedy. Naďalej by mali byť vodiči opatrnejší na cestách III. triedy v oblasti Brezna, kde je povrch vozoviek pokrytý utlačeným snehom do dvoch centimetrov. Rovnako zjazdné by mali byť aj horské priechody. Informuje o tom webový portál zjazdnost.sk, pričom Slovenská správa ciest upozorňuje na nárazový vietor v lokalitách Ilava, Stará Ľubovňa, Malý Lipník, Spišská Stará Ves, Pusté Pole, Haligovce a Trstená.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona