Na strednom a východnom Slovensku platí výstraha pred búrkami

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 14:45 • 2 min
Na strednom a východnom Slovensku platí výstraha pred búrkami

BRATISLAVA - Výstrahu prvého stupňa pred búrkami vydal dnes popoludní Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre okresy stredného a východného Slovenska. Varovanie platí do 18. hodiny.

slovakia

left justify in out

SHMÚ v tomto čase očakáva výskyt búrok, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny zrážok dosiahnuť 15 až 25 mm a nárazy vetra rýchlosť 15 až 20 m/s.

 

"Pri búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov)," informuje SHMÚ na svojej internetovej stránke.

 

Na sobotu (3.5.) zase platí výstraha prvého stupňa pred vetrom v okresoch na západnom Slovensku, najmä na Záhorí. Vietor tu môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 18 až 25 m/s. Na nedeľu (4.5.) SHMÚ túto výstrahu rozšíril aj na okresy východného Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies