Na strednej škole v Colorade vyčíňal šialený strelec!

NETKY.SK • 14 December 2013, 06:51 • 2 min
Na strednej škole v Colorade vyčíňal šialený strelec!

WASHONGTON - Najmenej dvoch zranených si dnes vyžiadala streľba na strednej škole v americkom štáte Colorado. K incidentu došlo na Arapahoe High School v meste Centennial, ktoré je južným predmestím Denveru.

slovakia

left justify in out

Podľa televízie CNN z preventívnych dôvodov polícia obkľúčila všetky školy v štáte Colorado. Policajti študentov okamžite evakuovali. Na leteckých záberoch miestnych televízií bolo vidieť, ako vychádzajú so zdvihnutými rukami pred školský areál pokrytý snehom. Miestny šerif Grayson Robinson neskôr podľa agentúry AP oznámil, že telo strelca našli vo vnútri školy a išlo o jej študenta. Zomrel na zranenia, ktoré si spôsobil sám. 

Podľa prvotných zistení chcel mladík zastreliť konkrétneho učiteľa. Ten, keď sa dozvedel o jeho zámere, školu opustil, uviedol Robinson. Ozbrojencovi sa v jeho konaní snažil zabrániť iný študent, ktorý sa však sám stal terčom streľby. S vážnymi zraneniami je hospitalizovaný v nemocnici a jeho stav je kritický, uviedla AP. Úrady hlásia aj tretieho zraneného, ale zatiaľ nie je jasné, či bol obeťou streľby.

Škola v meste Centennial, ktorú navštevuje 2200 študentov, je vzdialená len 13 kilometrov východne od  Columbine High School v Littletone, kde dvaja tínedžeri v roku 1999 zastrelili 12 spolužiakov a svojho učiteľa. Po čine spáchali samovraždu. Mesto delí len niekoľko kilometrov od mesta Aurora, kde si vlani streľba v tamojšom kine, počas premietania filmu o Batmanovi, vyžiadala 12 obetí na životoch. 

Incident v Centenniali sa odohral deň pred prvým výročím masakry na základnej škole v americkom Newtowne, kde ozbrojený mladík zastrelil 26 ľudí: 20 detí a šiestich učiteľov a zamestnancov školy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies