Na stredajšom tréningu tímu SR chýbal iba kapitán Andrej Sekera

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 13:31 • 2 min
Na stredajšom tréningu tímu SR chýbal iba kapitán Andrej Sekera

KODAŇ - Po utorkovom triumfe 4:2 nad Rakúskom na 82. majstrovstvách sveta v Dánsku absolvovali slovenskí hokejoví reprezentanti v stredu predpoludním viac ako hodinový tréning. Pod vedením trénera Craiga Ramsayho sa na ľade vedľajšej haly pripravovali všetci hráči s výnimkou kapitána Andreja Sekeru

slovakia

left justify in out

"Po troch ťažkých zápasoch sa u neho prejavila únava v spojení s ľahkou virózou. Dohodli sme sa, že neabsolvuje tréning. Uvidíme, ako sa bude cítiť vo štvrtok a podľa toho sa rozhodneme, ako ďalej," ozrejmil lekár tímu SR František Okál absenciu skúseného obrancu.

Po dvoch výborných výkonoch vo víkendových zápasoch proti Česku a Švajčiarsku v utorok nechytal Marek Čiliak, v stredu už nechýbal na tréningu. "Absolvoval dve náročné stretnutia a v spojení s náročnou sezónou tiež prišla ľahká viróza. Dnes sa už cíti výrazne lepšie, oddych mu pomohol. V súvislosti so štvrtkovým zápasom uvidíme, ako sa bude cítiť a aj tréneri budú mať slovo," pokračoval Okál. Vo štvrtok popoludní o 16.15 h čaká na Slovákov v kodanskej Royal Arene duel proti Francúzom.

V utorok v súboji s Rakúšanmi inkasoval tvrdý súboj útočník Michal Krištof, ktorý zostal niekoľko sekúnd ležať na ľade. "Chvíľu si počkal na to, či je v poriadku. Našťastie nejde o otras mozgu, v zápase pokračoval bez následkov hneď v ďalšom striedaní," prezradil lekár. S ďalšími hráčmi počas šampionátu v Kodani musel riešiť iba drobnosti. "Našťastie nebolo nič výrazné, čo by ohrozovalo štart niektorého hráča," poznamenal lekár reprezentácie SR.

Na vznik ľahkej virózy v slovenskom tíme môže mať vplyv to, že v hlavnej hale aj mimo arény je teplo, kým na tréningovej ploche zasa panuje poriadny chlad. "V hlavnej hale je dosť veľké teplo a keď hrajú, je to ako v saune. Takže aj to môže mať vplyv na virózy," dodal František Okál.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies