Na Štrbskom Plese vypadol chlapec zo sedačky, akoby zázrakom sa mu nič nestalo

NETKY.SK • 29 Január 2018, 08:21 • 2 min
Na Štrbskom Plese vypadol chlapec zo sedačky, akoby zázrakom sa mu nič nestalo

ŠTRBSKÉ PLESO – Rodinná lyžovačka sa takmer zmenila na tragédiu. Počas včerajšieho dňa vypadol zo sedačky len 8-ročný chlapec.

slovakia

left justify in out

Rodina sa rozhodla, že si spríjemní nedeľný deň na lyžiach. Keď sa však premiestňovali v sedačke z Ostravy na vrch Solisko, chlapec sa z nej vyšmykol a padol dole na zjazdovku. Jeho jediným šťastím bolo, že pri páde trafil hlboký snehový závej, ktorý mu zachránil život. Informoval Nový Čas.sk

 

Jeden z vlekárov si všimol chlapca visiaceho zo sedačky a okamžite lanovku zastavil a spustil spätný chod. No aj napriek snahe otca udržať ho, chlapec vypadol. „Bolo to obrovské šťastie, že spadol do snehového záveja hlbokého viac ako 60 cm. To pád z asi 6- až 7-metrovej výšky stlmilo a chlapec ostal v snehu ležať. My sme okamžite volali horskú záchrannú službu, ktorá prišla na miesto pádu takmer okamžite,“ uviedol Peter Tomko, vedúci lyžiarskeho strediska Štrbské Pleso. 

 

Musím apelovať na rodičov detí, aby pri jazde sedačkou dávali na svoje ratolesti veľký pozor a dbali na to, aby na sedačke pokojne sedeli a nedovolili im na nej šantiť. Cestujúci na sedačke musí sedieť na celej ploche sedadla a byť opretý o kovovú prednú opierku. Od nastúpenia je počas celej trate sám za seba zodpovedný,“ dodal Tomko.

 

„Chlapec sa po páde sťažoval na bolesti v driekovej oblasti, ale to pri takom páde je úplne normálne. Sanitka RZP ho previezla do popradskej nemocnice, kde ho podrobne vyšetrili, urobili mu röntgenové snímky chrbtice a ostal tam na pozorovaní,“ informoval Dalibor Pivovarči, dobrovoľný horský záchranár zo Štrbského Plesa, ktorý v tejto oblasti slúži už dlhé roky, no takýto prípad ešte nezažil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies