Na Štrbskom Plese rastie nová atrakcia, ochránari sú však proti

NETKY.SK • 19 August 2019, 11:36 • 2 min
Na Štrbskom Plese rastie nová atrakcia, ochránari sú však proti

High Tatras Tower s.r.o chce podporiť turizmus vo Vysokých Tatrách, a tak sa rozhodli pre novú stavbu, ktorá by na Štrbské Pleso mohla pritiahnuť viac ľudí. Problém v tom ale vidia ochranári.

slovakia

left justify in out

Poznáte niekoho, kto by pri návšteve Vysokých Tatier obišiel Štrbské Pleso? V rámci našich veľhôr ide o jednu z turisticky najviac atraktívnych lokalít. Developeri sa však rozhodli, že sa ešte pokúsia podporiť záujem návštevníkov o toto miesto a začali tu s výstavbou 53-metrovej vyhliadkovej veže. Narazili však na nesúhlas ochranárov.

 

Nová vyhliadka by sa mala nachádzať  v tesnej blízkosti skokanských mostíkov. Na danej ploche bolo ihrisko, ide teda o odprírodnenú časť územia. Stavba bude mať desať poschodí a kapacitu 500 ľudí. Na veži budú štyri vyhliadkové plošiny, pričom na najvyššej sa bude nachádzať aj presklená podlaha a adrenalínová sieť. Pokiaľ sa budete chcieť dostať k únikovému schodisku, použiť budete musieť tobogan. Turisti tu okrem toho nájdu aj kaviareň, múzeum Tatranského národného parku a obchod so suvenírmi.

 

img

 

Na prvý pohľad ide o zaujímavú atrakciu, ktorá má reálne potenciál zdvihnúť návštevnosť danej lokality, na strane druhej sa stretáva s odporom ochranárov, ale aj združenia My sme les. V tejto súvislosti sa uvádza najmä skutočnosť, že ide o nadbytočnú stavbu, ktorá bude zbytočne narúšať celkový ráz daného miesta. V blízkom okolí tohto pozemku je totiž množstvo miest, odkiaľ je pekný výhľad, a tak je 53-metrová veža v očiach ochranárov vnímaná ako rušivý prvok.

 

Stavba je však už v plnom prúde, preto sa projekt podľa všetkého zrealizuje do konca. Akým spôsobom ovplyvní cestovný ruch v Tatrách ukáže až čas.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies