Na Štrbskom Plese oživia tradíciu Benátskych nocí

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 09:53 • 2 min
Na Štrbskom Plese oživia tradíciu Benátskych nocí

POPRAD - Štrbské Pleso sa dnes premení na malé Benátky. Vo Vysokých Tatrách sa rozhodli obnoviť podujatie pod názvom Benátska noc.

slovakia

left justify in out

Celé dianie sa sústredí k prístavu člnkov na Štrbskom plese so začiatkom o 16:00. Podujatie potrvá až do neskorých nočných hodín. „Návštevníkov čaká originálny kultúrny zážitok. Pripravená je hra na harfe, vystúpenie hudobnej skupiny Bloom, živé zrkadlové sochy, ochutnávka vín aj vynikajúce špeciality z grilu od majstrov kuchárov,“ informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská. Vstup na podujatie je zadarmo, plavba člnkami je platená.

 

Podujatie je zamerané najmä na páry, a to v akomkoľvek veku. Naprázdno však neprídu ani rodiny s deťmi, ktoré si môžu užiť spoločné člnkovanie. Ochutnať budú môcť taliansku gastronómiu, ktorú tvoria grilované ryby a iné morské špeciality. Jedna pramica s párom v autentických kostýmoch bude počas celého podujatia slúžiť na fotografovanie. Všetkých člnkujúcich sa čaká bonus v podobe pamätnej fotografie. „Zaujal nás koncept večernej zábavy pri hladine plesa, a preto sme sa inšpirovali minulosťou. Chceme, aby sa ľudia na podujatí cítili príjemne, vychutnali si romantickú atmosféru a potom sa radi v spomienkach, ale aj reálne vracali späť do Tatier,“ dodala Maťašovská. Zámerom organizátorov Benátskej noci na Štrbskom Plese je, aby si získala priazeň návštevníkov podobne ako Medvedie dni, Svište na Plese, či Tatry Ice Master, ktoré dokážu do Tatier prilákať desiatky tisíc návštevníkov. 

Posledná Benátska noc na Štrbskom Plese sa konala pred približne 50 rokmi. Vtedy si kúpeľní hostia ubytovaní na Štrbskom Plese užili večer s člnkovaním, hudbou, tancovačkou a púšťaním lampiónov. Vyvrcholením bolo polnočné pálenie pramice v strede plesa. „Odvtedy sa prístup ľudí k horám a ich okoliu našťastie zmenil, ale naďalej sa stále radi bavia. Pramicu na hladine rozhodne páliť nemienime,“ uviedla Maťašovská. Celé podujatie sa uskutoční v súlade s požiadavkami ochrany prírody. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona