Na Štrbskom Plese otvorili novú lyžiarsku sezónu

NETKY.SK • 29 November 2013, 10:26 • 2 min
Na Štrbskom Plese otvorili novú lyžiarsku sezónu

VYSOKÉ TATRY – Na Slovensku sa dnes začala nová lyžiarska sezóna.

slovakia

left justify in out

Prvú lyžovačku dnes spustili na svahu Interski na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách. „Sme radi, že môžeme ako prví odštartovať lyžiarsku sezónu na Slovensku. Lyžujeme na nejakých 40 až 50 centimetroch snehu. Príroda nám pomohla piatimi až desiatimi centimetrami,“ uviedol Juraj Chovaňák zo spoločnosti Tatry mountain resorts. V prevádzke dnes bola trojsedačková lanovka Mostíky.

Ďalšie lyžiarske svahy by mali pribúdať postupne. Už na budúci týždeň by mali byť na Štrbskom Plese k dispozícii ďalšie lyžiarske svahy. „Predpokladáme, že za pár dní, najneskôr budúci piatok alebo sobotu otvoríme ďalšie zjazdovky na Štrbskom Plese. Všetko bude závisieť aj od prírody, ako nám pomôže, aké budú teploty na zasnežovanie,“ dodal Chovaňák. Najneskôr na budúci týždeň by mali spustiť do prevádzky aj stredisko Tatranská Lomnica. Tu by mali byť v prevádzke najskôr zjazdovky Buková hora I a Buková hora západ. 

Tohto roku sa podarilo prevádzkovateľovi strediska spustiť lyžiarsku sezónu na Štrbskom plese za štyri dni od začiatku zasnežovania. „Otvárame 29. novembra, pričom minulého roku sme otvárali až 8. decembra,“ uviedol Chovaňák. Prvá lyžovačka koncom novembra je už nemysliteľná bez technického zasnežovania. Podľa Chovaňáka aj na Vianoce by bola lyžovačka len na prírodnom snehu otázna. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies