Na Štrbskom plese otvorili letnú sezónu

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 13:16 • 2 min
Na Štrbskom plese otvorili letnú sezónu

VYSOKÉ TATRY - Vo Vysokých Tatrách sa dnes začal trojdňový seriál podujatí pri príležitosti otvorenia letnej turistickej sezóny.

slovakia

left justify in out

„Dnes po siedmykrát otvárame hladinu Štrbského plesa, ktorú sme symbolicky odomkli a oficiálne sme na vodu spustili člnky,“ uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská. Štrbské pleso tohto roku spoločne otvorili starosta Štrby Michal Sýkora, olympionik Pavol Hurajt a módny návrhár Osmany Laffita. Na tohtoročnú letnú sezónu pripravili Tatranci viacero tradičných podujatí, ako sú Medvedie dni, Svište na plese, ale i nové podujatia. Tohto roku to bude podujatie Benátska noc, ktoré sa uskutoční 19. júla na Štrbskom Plese.

 

„Veríme, že tohtoročná sezóna bude lepšia ako minuloročná, príde viac návštevníkov a bude nás obchádzať zlé počasie. Veríme, že leto bude pokojné a príjemné,“ uviedla Maťašovská. Takmer pred mesiacom zasiahla Vysoké Tatry ničivá víchrica, ktorá pováľala tisíce stromov. Podľa Maťašovskej májová kalamita nebude mať negatívny dopad na letnú sezónu. „Víchrica nezasiahla centrá cestovného ruchu. Všetko funguje tak, ako to fungovalo pred víchricou. Všetky zariadenia sú v prevádzke,“ povedala Maťašovská. Väčšina turistických chodníkov a cyklotrás je podľa nej už dnes otvorená. Vo Vysokých Tatrách majú turisti k dispozícii vyše 700 kilometrov turistických chodníkov. Väčšina z nich bude po 15. júni kompletne k dispozícii. Cyklisti sa môžu tešiť na 300 kilometrov cyklotrás. „Nepribudli žiadne nové cyklotrasy, asi 250 kilometrov cyklotrás je v menej náročnom teréne,“ uviedla Maťašovská.

 

Menšie škody spôsobila májová víchrica prevádzkovateľovi člnkov na Štrbskom plese. Vietor niekoľko člnkov poškodil. Momentálne je v prevádzka 12 člnov, postupne by ich malo byť 20. Už dnes si mohli návštevníci vyskúšať novú loďku Tosca, ktorá bola vyrobená v Litve a je celá drevená. Vlani sa na hladine Štrbského plesa člnkovalo 10 248 ľudí. Člnkovať sa dá denne od 9:00 do 18:00, s poslednou plavbou o 17:00. Ceny sa v porovnaní s minulým rokom nemenili. Za trojmiestny čln zaplatia člnkári 15 eur, za väčší 19 eur. Záujemcovia môžu za poplatok využiť aj služby veslára. V základnej cene je 45-minútové člnkovanie. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies