Na Štrbskom Plese a v Jasnej začali zasnežovať zjazdovky

NETKY.SK • 25 November 2013, 08:58 • 2 min
Na Štrbskom Plese a v Jasnej začali zasnežovať zjazdovky

POPRAD – Katarína priniesla do Tatier sneh. Vo večerných hodinách z nedele na pondelok sa prvýkrát v lyžiarskych strediskách spustili aj snežné delá a zasnežovacie systémy.

slovakia

left justify in out

Vo veľkom sa začalo zasnežovanie v Jasnej v Nízkych Tatrách a na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách. „Ak sa rapídne neoteplí, Tatranci by mohli privítať sezónu na lyžiach na niektorých svahoch už počas víkendu,“ uviedla Zuzana Fabianová zo spoločnosti Tatry Mountain Resorts.

Všetko bude závisieť od počasia, potrebných mínusových teplôt, vlhkosti vzduchu, smeru a sily vetra. V Jasnej v Nízkych Tatrách sa spustilo technické zasnežovanie na trase Biela Púť, Koliesko, Priehyba, Luková – Chopok a trasa Priehyba – Záhradky. Prírodného snehu je zatiaľ málo. Lyžiarske svahy v Nízkych Tatrách preto zasnežuje takmer 100 snežných diel. Na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách zasnežujú so 16 snežnými delami svah Interski a Esíčko. Ak teploty klesnú aspoň na mínus tri až mínus štyri stupne Celzia, v Tatranskej Lomnici by sa v najbližších hodinách mohlo spustiť technické zasnežovanie na svahoch Bukova hora I, Bukova hora západ a na zjazdovke Štart západ. 

Novú lyžiarsku sezónu otvorí v Jasnej v sobotu 30. novembra Winter Music Opening. V polovici decembra by mala byť v Tatranskej Lomnici v prevádzke nová 15-miestna lanovka v úseku Štart – Skalnaté pleso. V Jasnej v týchto dňoch robia záťažové skúšky šesťmiestnej lanovky v lokalite Lúčky. Dokončuje sa vyhliadková reštaurácia Rotunda na vrchole Chopku. Pre návštevníkov pripravujú Tatranci viaceré podujatia, ako napríklad Tatranské Vianoce, Majstrovstvá sveta juniorov v alpských disciplínach v Jasnej či festival ľadových sôch Tatry Ice Master na Hrebienku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies