Na Strašidelnom bále v Bojniciach bolo vyše 20-tisíc ľudí

NETKY.SK • 25 Máj 2013, 14:13 • 2 min
Na Strašidelnom bále v Bojniciach bolo vyše 20-tisíc ľudí

BOJNICE - Bojnický zámok počas jubilejného 20. ročníka Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel (MFDaS) s názvom Strašidelný bál alebo ako sa nebáť konca sveta navštívilo celkovo 20.047 ľudí, približne 250 návštevníkov si pozrelo sprievodné podujatia k festivalu. Pre TASR to uviedla Dáša Michalcová zo Slovenského národného múzea - Múzea Bojnice.

slovakia

left justify in out

"V termíne MFDaS sa na zámku v Bojniciach 18. mája uskutočnilo aj podujatie Noc múzeí a galérií, nočné prehliadky absolvovalo v tento večer až 612 návštevníkov. Vďaka tomuto počtu sme do priestorov zámku vyprevadili až 15 výprav," doplnila štatistiku návštevnosti Michalcová.

Najbližším podujatím na zámku budú špeciálne detské prehliadky, ktoré sa uskutočnia 1. júna. "Malí návštevníci si budú môcť v rámci prehliadok vyskúšať dobové kostýmy. Okrem prehliadok sme pripravili aj vystúpenie detského speváckeho zboru Rolnička z Prahy, ktorého predstavenie si budú môcť malí i veľkí návštevníci pozrieť v tento deň na prvom nádvorí od 14.00 h," uzavrela Michalcová s tým, že malí návštevníci sa budú môcť v mesiaci jún tešiť aj na ďalšie rozprávkovo ladené podujatie, a to Rozprávkový zámok, ktorého tohtoročnou témou sú rozprávky bratov Grimmovcov.

Témou jubilejného 20. ročníka MFDaS, ktorý sa uskutočnil v termínoch od 1. do 4. mája, 8. až 12. mája a 18. a 19. mája, bol koniec sveta - fenomén, ktorý desí nielen živých, ale i duchov a strašidlá. Návštevníci sa počas špeciálnych prehliadok zámku mohli stretnúť so strašidlami z celého sveta i s rodinou Addamsovcov a osláviť s nimi koniec sveta na strašidelnom bále. V rámci sprievodných podujatí festivalu na zámku predpovedala budúcnosť renomovaná jasnovidka, bábkové divadlo zo Žiliny predviedlo dve predstavenia s názvami Kata dcéra kata a Othello alebo škrtič benátsky a v blízkosti zámku prebiehal aj Hon na bosorky na Bojnickom panstve. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies