Na stránke FR SR je lepšie sa registrovať najneskôr začiatkom marca

NETKY.SK • 16 Február 2012, 08:52 • 2 min
Na stránke FR SR je lepšie sa registrovať najneskôr začiatkom marca

Na stránke FR SR je lepšie sa registrovať najneskôr začiatkom marca - Slovensko Ak zastupujete subjekt, ktorý je platiteľom dane z pridanej hodnoty (DPH), nevyhnete sa od 1. apríla 2012 povinnosti doručovať daňové priznania správcovi dane elektronicky.

slovakia

left justify in out

img

Ak zastupujete subjekt, ktorý je platiteľom dane z pridanej hodnoty (DPH), nevyhnete sa od 1. apríla 2012 povinnosti doručovať daňové priznania správcovi dane elektronicky. Finančné riaditeľstvo (FR) SR ponúka pre elektronickú komunikáciu novú bezplatnú aplikáciu a identifikátor, ktorý získate registráciou na internetovej stránke riaditeľstva.
      Diana Uhrínová z FR však upozorňuje daňovníkov, aby si túto povinnosť nenechávali na poslednú chvíľu. Marec je mesiacom, kedy sa podávajú daňové priznania, a tak záťaž na daňové úrady bude veľká. "Takže február a začiatok marca sú tie mesiace, kedy by sa to reálne dalo stihnúť bez nejakých stresov," povedala pre TASR Uhrínová.
      Stále si asi 140.000 daňových subjektov nesplnilo povinnosť registrácie a bude tak musieť urobiť pred 31. marcom. Uhrínová preto vyzýva zástupcov spoločností, aby vyplnili žiadosť na internetovej stránke riaditeľstva a doručili ju osobne alebo poštou na príslušný daňový úrad, jeho pobočku alebo kontaktné miesto. Tam je potrebné takisto overiť totožnosť zodpovedného pracovníka a podpísať Dohodu o elektronickom doručovaní.
      Uhrínová upozornila, že osoba, ktorá sa registruje, musí mať k používanému počítaču administrátorské práva. Musí byť teda možné do počítača nainštalovať potrebnú aplikáciu. Proces registrácie takisto vyžaduje nainštalovanie aplikácie Java, ktorú možno bezplatne stiahnuť z internetu.
      Okrem novej aplikácie FR môžu daňovníci so správcom dane komunikovať aj naďalej prostredníctvom doteraz zaužívaných spôsobov. Ostane forma komunikácie so Zaručeným elektronickým podpisom (ZEP) a takisto komunikácie na základe dohody so správcom dane o spôsobe doručovania písomností elektronickými prostriedkami. Tá však v súčasnosti vyžaduje doručiť do piatich dní na daňový úrad krycí list v papierovej forme.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies