Na Štefana pripravíme polievku z husacích drobkov a pečenú hus

NETKY.SK • 26 December 2013, 09:00 • 2 min
Na Štefana  pripravíme polievku z husacích drobkov a pečenú  hus

Husacia polievka. Suroviny: Husací chrbát, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, 1 zeler, soľ, vegetu, celé korenie, Halušky: 500 g pečene, 2 vajíčka, cesnak, soľ, majorán, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, strúhanku,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Husací chrbát očistíme, umyjeme, dáme do hrnca, vložíme očistenú zeleninu, pridáme soľ, korenie, vegetu, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. Polievku precedíme cez sitko, zeleninu nakrájame a vložíme späť. Medzi tým ako sa varí polievka, si pripravíme halušky. Pečeň zomelieme, pridáme vajíčka, prelisovaný cesnak, trošku soli, majoránu, korenia, petržlenovej vňate a strúhanku. Cez haluškáreň hádžeme do vriacej osolenej vody halušky, ktoré varíme asi 4 minúty.

Pečená hus.

Hus očistíme, nasolíme a necháme 12 hodín odležať. Pred pečením ju polejeme mliekom, uložíme do pekáča, podlejeme vodou, hus popicháme vidličkou a do vnútra vložíme 2 rozkrojené jablká. Pekáč zakryjeme a pečieme asi 3 hodiny pri 150°C. Počas pečenia hus podlievame masťou ktorá sa vytopila a tú aj priebežne odoberáme. Posledných 10-20 minút pečenia zvýšime teplotu na 200°C, pečieme odokrytú. Dobrá rada na záver. Počas pečenia potrite hus smotanou, tak bude koža chrumkavá. Podávame s kapustou a knedľou, alebo pečenými lokšami.

 

Dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies