Na Štedrý večer bude mať premiéru nová rozprávka Zázračný nos

NETKY.SK • 16 December 2016, 08:35 • 2 min
Na Štedrý večer bude mať premiéru nová rozprávka Zázračný nos

BRATISLAVA - Na Štedrý večer (24.12.) bude mať premiéru na televíznych obrazovkách pôvodná rozprávka Zázračný nos od režiséra Stanislava Párnického. Vianočnú novinku, ktorá vznikla v koprodukcii RTVS, spoločnosti Filmpark a Českej televízie, uvidia diváci o 19.45 h na Jednotke.

slovakia

left justify in out

Malí i veľkí priaznivci rozprávok sa môžu tešiť na príbeh bystrej princeznej Diany, ktorá túži spoznať pravú lásku a musí sa stretnúť s mnohými prekážkami. Diana tajuplným kúzlom načas stratí svoju pôvodnú krásu a pokúša sa ju získať späť. Na svojej ceste sa stretne aj s mnohým ponížením, posmechom a zlobou. No odvaha a zázračný citlivý nos jej pomôžu prekonať všetky prekážky a splniť jej najväčší sen.

 

 

Rozprávka z pera Zuzany Kolmosovej a Nadi Jurkemik má upútať divákov všetkých generácií. Scenáristky vymysleli mnoho prekvapujúcich dejových zvratov, príbeh okorenili humorom, ale aj magickým tajomnom. V úlohách mladých protagonistiek sa po náročnom hereckom castingu predstavia nové talenty. Postavy dvoch princezien Diany a Adely stvárnili Kristína Kanátová a Petra Šimberová. V ďalších postavách sa objavia známi herci. Vojvodu Filipa hrá Ján Dobrík, kráľa Artúra Pavel Višňovský, kráľa Ľudovíta Miro Noga, úlohy kráľovnej matky sa majstrovsky zhostila česká herecká hviezda Iva Janžurová, mladého Tomáša si zahral Vladislav Plevčík a v postave pestúnky sa predstaví Anna Javorková. V úlohe tajomného Kúzelníka diváci uvidia Ivana Romančíka.

 

Zázračný nos nakrúcali 25 dní v letných mesiacoch v scenériách zámkov a hradov na Slovensku i v Českej republike. Točilo sa na zámku v Buchloviciach a na hrade Buchlov, Lednickom zámku, Smolenickom zámku a v okolí Smoleníc, v Trnave, Mikulove, Bratislave a na hrade Pajštún. Filmári vraj mali možnosť pracovať aj na miestach, ktoré sú pre turistov bežne nedostupné. Hlavným kameramanom bol Ivan Finta, ktorý sa podpísal aj pod rozprávku Láska na vlásku. Filmári využili tiež špeciálne efekty, 3D animáciu či Motion Control, letecké zábery sa nakrúcali na dron so 4K rozlíšením. Do zámku v Ledniciach sa režisér Párnický vrátil na "filmovačku" po štvrťstoročí, v roku 1990 sa v tomto nádhernom historickom objekte nakrúcala jeho rozprávka Šípková Ruženka.

 

Rozprávkovú novinku Zázračný nos sprevádza titulná skladba autorov Vaša Patejdla a Ľuboša Zemana Voňavky dievčat v špeciálnej orchestrálnej úprave Rastislava Dubovského. Ako dueto ju naspievali Mirka Partlová a Barbora Žilecká.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona