Na Štedrý deň príde do českých i slovenských kín zimná komédia Padesátka

NETKY.SK • 18 December 2015, 09:02 • 2 min
Na Štedrý deň príde do českých i slovenských kín zimná komédia Padesátka

BRATISLAVA - Na Štedrý deň 24. decembra príde do českých aj slovenských kín zimná komédia s názvom Padesátka.

slovakia

left justify in out

"Kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie," láka na filmovú novinku, ktorá sa odohráva na hrebeňoch, svahoch a chatách zasnežených hôr, jej režisér a herec Vojta Kotek s vedomím, že ide o poslednú tohtoročnú filmovú komédiu vyrobenú v našich končinách.

 

 

Vojta Kotek sa ako režisér chopil príbehu, ktorého dej sa krúti okolo rázovitých ľudí z hôr, bežkárskych pretekov a niekoľkých "padesátek". Tvorcovia filmu, ktorý vznikol podľa rovnomennej divadelnej hry Petra Kolečka, ten sa podpísal aj pod scenár, sľubujú situačný aj konverzačný humor, prekvapivé zvraty a tiež povestný "Cimrmanov víchor z hôr".

 

Vo filme, ktorý môže divákom - pamätníkom pripomenúť napríklad klasiku Sněženky a machři, hrajú Jakub Prachař, Ondřej Pavelka, Marek Taclík, Vilma Cibulková, Tereza Voříšková, Oldřich Kaiser, Jiří Schmitzer, Hana Vágnerová, Kryštof Hádek či Matěj Ruppert. Na plátne kín sa opäť po takmer desiatich rokoch stretnú na horách aj "snowboarďáci" Jiří Mádl a Vojta Kotek, diváci si ich môžu vychutnať v diskotékovej retrospektíve zo 70. rokov.

 

V rámci príprav na nakrúcanie museli niektorí herci podstúpiť aj bežkársky tréning pod vedením majstra sveta Martina Koukala. "Celý čas som sa mu pozeral na chrbát. Neodvážil som sa mu povedať, že už nevládzem," zaspomínal si na tréningové obdobie Marek Taclík.

 

Padesátku ocenia skôr diváci obľubujúci čierny humor a neprekáža im ľahká nekorektnosť. Časť scén musel režisér Vojta Kotek pre istotu točiť dvakrát, a tak existuje aj odvážny a miernejší variant. Navyše si trúfol na film, kde musel skĺbiť horské scenérie, davové scény, vykreslené postavy, vypointované dialógy i návraty do 70. rokov. Titulnú pieseň Padesátka priamo pre film zložil Michal Hrůza.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies