Na Štedrý deň ošetrili v univerzitnej nemocnici 370 ľudí

NETKY.SK • 25 December 2013, 12:07 • 2 min
Na Štedrý deň ošetrili v univerzitnej nemocnici 370 ľudí

BRATISLAVA - S dátumom 24. december sa v Univerzitnej nemocnici Bratislava narodilo 11 detí.

slovakia

left justify in out

Na centrálnych príjmoch Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) ošetrili lekári počas Štedrého dňa 370 pacientov, čo je približne o pätinu viac ako v bežných dňoch. Po štedrej večeri prišlo osem ľudí so zapichnutou kosťou v krku a vyše 60 so zažívacími problémami, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská. "Zhoršenie psychického stavu zaznamenali lekári v desiatich prípadoch. Ľuďom sa ani počas sviatočného dňa nevyhýbali cievne príhody, infarkty, úrazy, respiračné ochorenia a podobne. V noci ošetrovali lekári najmä opitých," uviedla ďalej hovorkyňa nemocnice v tlačovej správe a zdôraznila, že nič mimoriadne nezaznamenali.

"Tohtoročný Štedrý deň bol počtom pacientov aj ich zdravotnými problémami porovnateľný s predošlým. Výrazne, o polovicu, klesol len počet pacientov so zapichnutou kosťou v krku," doplnila Petra Stano Maťašovská. Presne 24. decembra sa v UNB narodilo 11 detí, prevažne to sú chlapci. Vlani sa takpovediac "pod stromček" narodilo tiež 11 detí, informovala nemocnica. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies