Na Štedrý deň je v práci aj 120 zamestnancov Národnej diaľničnej spoločnosti

NETKY.SK • 24 December 2017, 14:19 • 2 min
Na Štedrý deň je v práci aj 120 zamestnancov Národnej diaľničnej spoločnosti

BRATISLAVA - Počas Štedrého dňa je v práci aj približne 120 zamestnancov Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) po celom Slovensku. Niektorí napríklad jazdia v autách Diaľničnej patroly, ktorej úlohou je pomáhať motoristom v núdzi.

slovakia

left justify in out

Ďalší zase zabezpečujú údržbu diaľnic a rýchlostných ciest, aj tú zimnú. "Ak bude počas Štedrého dňa snežiť, budú všetci na cestách pracovať vo veľkých sypačoch," opísala hovorkyňa NDS Michaela Michalová. Okrem toho sú v tento deň v práci napríklad aj zamestnanci centrálneho operátorského pracoviska. Tí sú 24 hodín na linke 0800 100 007 a v prípade potreby dávajú motoristom informácie a zabezpečujú im pomoc. Pracujú tiež aj tuneloví operátori či dispečeri zimnej údržby, ktorí riadia chod zimnej údržby.

 

"Keďže títo zamestnanci pracujú v nepretržitej prevádzke počas celého roka, vnímajú aj tento deň, ako každý iný," priblížila Michalová. Rodiny sa im podľa jej slov prispôsobujú a spoločné chvíle počas Vianočných sviatkov trávia v čase, keď nie sú v službe. "V prípade nehody, prípadne, ak niekto potrebuje na ceste pomoc, trávia štedrovečerné chvíle s úplne cudzími ľuďmi, podobne ako lekári, záchranári či príslušníci Policajného zboru," dodala.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona