Na stavenisku mešity v meste Ľubľana našli prasacie hlavy

NETKY.SK • 13 Január 2016, 17:13 • 2 min
Na stavenisku mešity v meste Ľubľana našli prasacie hlavy

ĽUBĽANA - Slovinská polícia vyšetruje nález prasacích hláv na stavenisku islamského kultúrneho centra v metropole Ľubľana. Informovala o tom dnes agentúra STA s odvolaním sa na vyhlásenia miestnej polície.

slovakia

left justify in out

Polícia spresnila, že incident, ku ktorému došlo z noci nadnes, vyšetruje pre podozrenie z verejného podnecovania k nenávisti, násiliu alebo neznášanlivosti. Za takýto trestný čin je v Slovinsku možné dostať trest odňatia slobody až do výšky dvoch rokov.

 

Islamská komunita v Slovinsku uviedla, že tento incident vníma ako násilný útok voči svojej menšine, pričom v ňom vidí prepojenie s "predpojatým a skresleným" mediálnym zobrazovaním islamu a moslimov.

 

"Nebudeme akceptovať neobjektívny a ponižujúci spôsob vykresľovania islamu a moslimov v médiách. Kombinácia jednotlivo nevzdelaných novinárov a nepriateľov produkujúcich správy, ktorí svojim zobrazovaním vyvolávajú strach medzi ľuďmi, vytvára kultúru strachu a neúcty," vyhlásil zástupca komunity.

 

Polícia bola na prasacie hlavy na stavenisku upozornená dnes ráno. Na danom mieste by mala v budúcnosti stáť prvá ľubľanská mešita; jej výstavba sa začala ešte v máji minulého roka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona